Izložba fotografija Seleca: Svojevrsni iskorak iz virtualnog u realni svijet Foto: Hrvoje Selec / Facebook

Izložba fotografija Seleca: Svojevrsni iskorak iz virtualnog u realni svijet

jm/vv | 27.8.2023. u 19:00h | Objavljeno u Društvo

Fotografije s putovanja po Albaniji, Kini, Grčkoj, Cipru i Hrvatskoj

U Centru za mlade i nezavisnu kulturu - P4, u sklopu programa "Podrum ponedjeljkom", otvorena je izložba fotografija varaždinskog autora Hrvoja Seleca.

- Izložba "Putovanja" je dio programa Podrum ponedjeljkom, u sklopu kojeg predstavljamo mlade neafirmirane autore čije radove odaberemo na natječaju, no priliku da izlože svoje radove imaju i autori koji se uklapaju u program i rad Udruge Vanima. Ovoga puta izložili smo fotografije našeg dugogodišnjeg člana Hrvoja Seleca, koji je odabrao dvadesetak fotografija nastalih u posljednjih nekoliko godina na putovanjima diljem svijeta, gdje je najviše bilježio arhitekturu i krajolike. Te su fotografije već objavljene na društvenim mrežama, pa je ova izložba multimedijski projekt, odnosno svojevrsni iskorak iz virtualnog u realni svijet pa je naša galerija u podrumu Centra P4 tako postala "društvena mreža" - rekla je voditeljica programa Monika Rusak, magistra medijske umjetnosti i prakse.

Izložene fotografije nastale su na putovanjima po Albaniji, Kini, Grčkoj, Cipru i Hrvatskoj, a na neki način nastavljaju priču koju su Selec i Ana Sever počeli prije nekoliko godina izložbom fotografija u palači Sermage.

- Veseli me što je izložba otvorena u vrijeme Špancirfesta i Škole medijske kulture, jer su je osim mojih prijatelja iz Varaždina i Zagreba, mogli vidjeti i prijatelji i suradnici iz drugih krajeva Hrvatske - rekao je Hrvoje Selec, dodavši kako se fotografijom bavi odmalena, ali da joj se ozbiljnije posvetio u vrijeme fakulteta.

Izložbu priređuje Filmsko-kreativni studio Vanima, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija i Grada Varaždina.