U srijedu u Zlatnom ajngelu otvorenje izložbe akademskog kipara Alema Korkuta Foto: Galerija AŽ

U srijedu u Zlatnom ajngelu otvorenje izložbe akademskog kipara Alema Korkuta

| 1.10.2016. u 09:13h | Objavljeno u Društvo

U suradnji Gradskog muzeja Varaždin i Galerije Zlati ajngel, u sklopu Srijede u Muzeju, 5. listopada otvara se izložba akademskog kipara Alema Korkuta.

Alem Korkut rođen je u Travniku, a započeo je studij kiparstva u Sarajevu, a nastavio ga je u Zagrebu, gdje je diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti.

Dobitnik je više nagrada, između ostalih Velike nagrade 27. salona mladih u Zagrebu, Godišnje nagrade HDLU-a za mladoga umjetnika, Velike nagrade Splitskoga salona te treće nagrade na izložbi T-HT Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Autor je nekoliko javnih skulptura, među kojima je „Karijatida“ u Pazinu, spomenik biciklu u Koprivnici te spomenici braniteljima u Domovinskome ratu postavljenima u Šibeniku, Karlovcu i Koprivnici.

Njegovi radovi nalaze se u više muzejskih, kao i brojnim privatnim zbirkama u Hrvatskoj i inozemstvu. Dosad je izlagao na 30-ak samostalnih i oko 150 skupnih izložbi, a u Varaždinu se predstavlja novijim uratcima, koji kiparstvo povezuju s drugim vizualnim medijima.

Likovni kritičar Boris Greiner, u predgovoru kataloga, Korkuta opisuje kroz prizmu pareidolije, psihološkoga fenomena u kojemu se slučajni stimulusi tretiraju kao značajni, a njegovo stvaralaštvo svrstava u istraživačku dimenziju objedinjeno vizualnom, auditivnom i temporalnom komponentom.

Izložba se u Galeriji Zlati ajngel (Gajeva 15) otvara u 19 sati, a za razgled je postavljena do 23. listopada ove godine.

Označeno u