Izaslanstvo VBV-a u Zalaegerszegu o 47. Baroknim večerima

vv | 1.3.2017. u 09:37h | Objavljeno u Društvo

Izaslanstvo Varaždinskih baroknih večeri predvođeno ravnateljem Davorom Bobićem boravilo je posljednjeg dana veljače u mađarskom gradu Zalaegerszegu. Tu su se susreli s Martom Tolvaj, zamjenicom gradonačelnika i njenim suradnicima, te razgovarali o suradnji koja će uslijediti idućih mjeseci.

Naime, zemlja partner 47. Varaždinskih baroknih večeri je Mađarska, a grad Zalaegerszeg varaždinski je grad prijatelj, pa su gosti iz Varaždina sa svojim mađarskim domaćinima razgovarali o obnovi suradnje, posebice na području kulture.

- Dogovorili smo kako će naši prijatelji iz Zalaegerszega uskoro posjetiti Varaždin da bi na operativnoj razini dogovarali sve aktivnosti. One se prije svega odnose na predstavljanje našeg baroknog festivala u Mađarskoj, promociji mađarske kulture i gastronomije u rujnu u Varaždinu, kao i na suradnju oko pripreme međunarodne izložbe cvijeća, koja je gotovo dva desetljeća sastavni dio popratnog programa Varaždinskih baroknih večeri. Željeli bismo i ponovno održavati koncerte VBV-a u sinagogi u Zalaegerszegu, ali i realizirati raznovrsne izložbe između naša dva grada, rekao je nakon sastanka Raymond Rojnik, organizator Varaždinskih baroknih večeri, najavljujući kako će uskoro uslijediti novi koraci u međunarodnoj promociji baroknog festivala.

Susretu u Mađarskoj nazočio je i Dinko Šokčević, ravnatelj Mađarskog instituta u Zagrebu, koji već mjesecima aktivno radi na realizaciji partnerstva između Mađarske i Varaždinskih baroknih večeri.