Izabrano novo čelništvo UDVDR PVŽ Ogranak Ludbreg

VV | 5.11.2023. u 10:28h | Objavljeno u Društvo

U Ludbregu je u petak navečer održan je Izvanredna sabor Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnice Varaždinske županije Ogranak Ludbreg.

Razlog sazivanja Izvanrednog sabora je, na žalost, smrt Zlatka Požgaja, donedavnog predsjednika ludbreškog Ogranka.

Uz delegate iz Ludbrega, na izvanrednom saboru su sudjelovali i gosti iz Ogranaka Maruševec i Ivanec, te Podružnice Varaždinske županije na čelu s predsjednikom Brankom Družinićem, potom predsjednik HVIDR-e Ludbreg Dražen Filipović, predsjednica Općinskog vijeća Velikog Bukovca Jasenka Zdelar, te gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić.

Nakon razrješnice dosadašnjim članovima tijela i vodstva Ogranka, izabrani su novi, te je tako mandat predsjednika dobio Stjepan Hižak, a potpredsjednika Tomislav Harambaša.

udvdr_ludbreg_izvanredni_sabor_2.jpg

U svom obraćanju nakon izbora za predsjednika Hižak je istaknuo značajnu ulogu pokojnog Zlatka Požgaja, zahvalio svima na potpori, te najavio potrebu pojačanih aktivnosti među članstvom, što će biti jedan od prioriteta.

Kao glavne projekte u idućoj godinu, uz obilježavanje blagdana vezanih uz Domovinski rat, najavio je memorijal Jendrikovski - Petrić, te suorganizaciju 28. sportskih susreta veterana Domovinskog rata RH, gdje će Ludbreg ugostiti 100-tinjak kolega iz cijele Hrvatske.

Potporu i podršku kolegama iz Ludbrega, uz čestitke izabranima, naglasio je i Josip Popijač, tajnik UDVDR Ogranka Maruševec.

Pomoć i potporu ponudili su i iz Ogranka Ivanec, i to ponajprije kroz suradnju na stručnim predavanjima u ludbreškim i školama okolice, za što Podružnica ima 2 osposobljena tima, Ivanec i Maruševec, kao i u svemu što će kolege iz Ludbrega imati potrebu ili procijeniti da im možemo pomoći.

Posebna suradnja Ivanca i Ludbrega bit će u sklopu državnih susreta dragovoljaca i veterana Domovinskog rata koji će se iduće godine održati u Varaždinskoj županiji, a među dva sporta, viseća kuglana i sportski ribolov, po jedan će se održati u Ludbregu i Ivancu.

udvdr_ludbreg_izvanredni_sabor_8.jpg

„Za to se već polako odvijaju pripreme u Ivancu, a kako smo čuli, i u Ludbregu. Također, pozivamo Ludbrežane da se organiziraju i nakon njegova službenog otvaranja posjete Memorijalni centar Domovinskog rata Ivanec“, kazao je predsjednik ivanečkog Ogranka Ljudvek Cikač.

Suradnju je, uz potrebu druženja i čuvanja uspomene na Domovinski rat, najavio i Dražen Filipović, predsjednik HVIDR-e Ludbreg, te novoizabranom vodstvu poželio uspjeha u radu.

Predsjednica Vijeća Općine Veliki Bukovec Jasenka Zdelar čestitala je izabranima, pohvalila aktivnosti udruge, te najavila kako će i dalje imati potporu njezine Općine.

Daljnju potporu u radu, uz čestitku izabranima i birane riječi o pokojnom Zlatku Požgaju, izrazio je i gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić, rekavši da će se urediti prostor za udruge, za što već imaju zajednički plan. Bilić je istaknuo potrebu zajedništva i promocije onoga što je izboreno u Domovinskom ratu, uz čuvanje uspomene na sve kojih više nema među nama.

Na kraju službenog dijela obratio se i predsjednik Podružnice Branko Družinić, čestitao izabranima i zahvalio svima koji su došli na Sabor, kazavši uz ostalo, kako Udrugu dragovoljaca i veterana karakterizira činjenica da njezini članovi mogu biti svi, bez obzira na čin, postrojbu, vrijeme provedeno na ratištu, status invalida i drugo, te da su dobrodošli svi koji žele pomoći u promociji Udruge, naravno, i Domovinskog rata u cjelini.

U neformalnom dijelu, po okončanju Sabora, u opuštenijem ambijentu govorilo se i o manje ili više formalnim temama, općedruštvenim, ali i onima vezanima uz aktivnosti udruge, kojih ima gotovo na dnevnoj bazi.

udvdr_ludbreg_izvanredni_sabor_3.jpg