Iz Europskog fonda za regionalni razvoj više od 15 milijuna kuna za obnovu II. i V. OŠ Varaždin Foto: Ilustracija

Iz Europskog fonda za regionalni razvoj više od 15 milijuna kuna za obnovu II. i V. OŠ Varaždin

IHR | 30.7.2019. u 10:06h | Objavljeno u Društvo
LS METAL

Za obnovu II. osnovne škole Varaždin iz Europskog fonda za regionalni razvoj osigurano je 9.703.974,25 kuna, dok je za energetsku obnovu V. OŠ Varaždin osigurano šest milijuna kuna. Ugovori o dodjeli sredstava potpisani su između Grada Varaždina, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, i to nakon stalnog inzistiranja varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka prema Vladi, ministarstvima i fondovima da se hitno riješe tehničke nemogućnosti unosa u sustav e-Fondovi.  

Ukupna vrijednost projekta obnove prostora cijele II. OŠ Varaždin iznosi 17.883.975,87 kuna.

- Ugradit će se toplinski izolirana ovojnica zgrade, rekonstruirati plinska kondenzacijska kotlovnica, instalirati lokalna mehanička ventilacija s rekuperacijom i povećati energetska učinkovitost rasvjete kako bi osjetno smanjili troškove grijanja i električne energije. Projektirana godišnja ušteda na grijanju/hlađenju iznosit će 75,67 %, a ujedno će se stvoriti bolji uvjeti za odgojno-obrazovnu djelatnost kod djece, povećati kvalitetu, sigurnost i učinkovitost postojećih sustava i objekta te podići opći komfor življenja u objektu. Projektirano smanjenje emisije CO2 na godišnjoj razini iznosi 75,00 % - izvjestili su iz Grada Varaždina. Dodatno sufinanciranje zatražit će se i od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Ukupna vrijednost projekta energetske obnove V. OŠ varaždin iznosi 12.226.814,93 kuna.

druga.jpg

- Projektom energetske obnove bit će obuhvaćen prostor cijele škole. Ugradit će se toplinska izolacija ovojnice, kondenzacijska plinska kotlovnica, sustav ventilacije s rekuperacijom i povećati energetske učinkovitost rasvjete. Također, ovim projektom rekonstruirat će se i dotrajale elektroinstalacije škole. Projektirana godišnja ušteda na grijanju/hlađenju iznosit će 73,18 %, a ujedno će se stvoriti bolji uvjeti za odgojno-obrazovnu djelatnost kod djece, povećati kvalitetu, sigurnost i učinkovitost postojećih sustava i objekta te podići opći komfor življenja u objektu – pojašnjavaju u Gradu Varaždinu.

Dodatna sredstva za obnovu škola bit će zatražena i od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci