Ivici Pepelku još jedno veliko priznanje za dosadašnji rad na polju glazbe

Mladen Pavković | 17.9.2021. u 13:00h | Objavljeno u Društvo

Jedan od naših najpoznatijih i najpopularnijih kajkavskih kantautora Ivica Pepelko, dobio je još jedno veliko priznanje za svoj dosadašnji rad na polju glazbe, humanitarnih aktivnosti i veličanju domoljublja. Iako je najveći doprinos dao njegovanju naše tradicionalne baštine na kajkavskom podneblju, zapažen je i cijenjen i u drugim krajevima lijepe naše i izvan nje.

Rođeni Slavonac, ali živi u Varaždinu, autor preko 600 kajkavskih skladbi i pjesama, izdao zbirku poezije „Kaj vu duši“, 18 albuma, od čega četiri dupla, jedan box album sa 50 pjesama, te album poezije, duhovnih i domoljubnih pjesama putem naše najrenomiranije izdavačke kuće Croatiarecords, zapažen je i u svom rodnom kraju u Belišću, koji su mu dodijelili prestižnu plaketu „Grb grada Belišća“.

Njegov glazbeni opus obuhvaća vrlo popularne pjesme kao što su Rane 90-e, Fala ti Bože za ovaj dan, Kad procvatu jabuke, Veseli smo zagorci….tako je skladao i slavonske pjesme kao: Slavonijo mila mati, Slavonac sam ja…i druge u kojima je osim kajkavskog kraja i običaja veličao i rodnu Slavoniju.

Za sav njegov trud, grad Belišće dodijelio mu je ovo prestižno priznanje s naglaskom da se ponose što je rođen u Belišću – točnije u Bistrincima.

Pepelko je jedini kajkavac s platinastom pločom, šest zlatnih i četiri srebrne ploče, također jedini kajkavac koji je održao 25 koncerata u dvorani Vatroslava Lisinskog. Za svoj dugogodišnji uspješni rad, primio je mnoga priznanja. Ima i plaketu grada Zagreba, a braniteljske udruge 2019. godine putem UHBDR 91, dodijelile su mu veliku zlatnu plaketu.

Na nedavno održanom Festivalu kajkavskih popevki 2021. u Krapini, imao je zapaženu skladbu „Zagorec sam ja“ u izvođenju Željka Grozaja i ženske vokalne grupe „Ive“ iz Ivanić Grada te trenutno radi na pripremi novog albuma i knjizi radnog naslova „Što je istina“.

 

Označeno u