Ivica Kolarić iz Varaždina i Štefica Kolačko iz Ivanca među finalistima izbora za "Naj radnika Hrvatske" Foto: YT Mali svjetionik

Ivica Kolarić iz Varaždina i Štefica Kolačko iz Ivanca među finalistima izbora za "Naj radnika Hrvatske"

Varaždinske vijesti | 1.11.2022. u 17:02h | Objavljeno u Društvo

Od deset finalista, Varaždinska županija ima dva kandidata u izboru za "Naj radnika Hrvatske" - Ivicu Kolarića iz Varaždina i Šteficu Kolačko iz Ivanca.

Ivica Kolarić je profesor u I. osnovnoj školi u Varaždinu i voditelj Centra izvrsnosti za robotiku Varaždinske županije, a Štefica Kolačko je vozačica autobusa u Autobusnom prijevozu Varaždin.

Ivica Kolarić po zanimanju je dipl. inž. elektrotehnike, a osim što predano radi svoj posao, on već 17 godina neumorno radi na razvoju izvannastavne aktivnosti Robotike radeći s djecom od vrtićke do srednjoškolske dobi, te educirajući kolege učitelje kako bi i oni u svojim sredinama djecu mogli uvesti u svijet robotike. (više na poveznici)

Uvijek nasmijana, vedrog i komunikativnog duha, Štefica Kolačko je i samohrana majka dvoje djece. Uporna je u ostvarenju svojih ciljeva te je položila i C kategoriju (kamion), polazi i za E kategoriju (prikolica), a najviši cilj u životu joj je postati - pilot. (više na poveznici)

Nagrada se dodjeljuje u sklopu projekta "Mali svjetionik", a "Naj radnik Hrvatske" osvojit će 100.000 kuna!

- Ovim iznosom želimo dokazati da smo ozbiljni, da se ulaže dosta truda u ovaj projekt i da ga ljudi podržavaju. Za pobjednika tražimo zaposlenika koji svakoga dana pridonosi svojoj okolini tako što poštuje načela rada i poštenja širi pozitivnu energiju i brine za svoje kolege, kako nadređene, tako i podređene. Nije sve u novcima, ali financijska pomoć je još uvijek pomoć, zato mi na ovaj način želimo, barem malo, pomoći dobrim radnicima Lijepe Naše - poručili su organizatori.

- Želimo u prvi plan staviti jednostavne i vrijedne ljude koji stoje na tim vrijednostima jer nas one, kada bi ušle u naviku cijele države, mogu izvesti iz krize. Ali trebaju nam živi primjeri koji će nas nadahnuti i pokrenuti, trebaju nam svjetionici - napomenuli su.

Detalji o načinu glasovanja koje je otvoreno do 11. studenoga dostupni su na stranici projekta Mali svjetionik.