Ivanečki osnovnoškolci jedinstvenom izložbom dočarali adventsku čaroliju Foto: Grad Ivanec

Ivanečki osnovnoškolci jedinstvenom izložbom dočarali adventsku čaroliju

Varaždinske vijesti | 24.12.2017. u 19:46h | Objavljeno u Društvo

Adventska čarolija ove je godine u Osnovnoj školi "Ivana Kukuljevića Sakcinskog" u Ivancu zasjala na poseban i veličanstven način.

Učenici, učitelji, roditelji, ali i svi djelatnici škole zajedničkim su radom uz puno volje, truda i ljubavi izradili Betlehem u malom. Svoje umjetničko, ali i arhitektonsko remek djelo predstavili su u utorak, 12. prosinca, u holu škole, na svečanom otvorenju izložbe prigodno nazvane "O, Betleme, grade slavni od Boga".

Da se radi o zaista impozantnom prikazu grada Kristova rođenja, govori i podatak da je ivanečki Betlehem sastavljen od čak 420 elemenata izrađenih u siporeksu. Gotovo dva mjeseca trajale su pripreme i izrada elemenata za ovu jedinstvenu i nadasve kreativnu izložbu. Bušilo se, rezalo i brusilo, a krajnji rezultat oduševio je mnoštvo posjetitelja koji su do posljednjeg mjesta ispunili hol škole. Dvorci, utvrde, kuće, kameni blokovi i prolazi predstavljaju pravi mali ivanečki Minimundus.

Prigodan program otvorenja izložbe svojim je nastupom uveličao pjevački zbor djelatnika Osnovne škole. Svojim prepoznatljivim kajkavskim stihovima i recitalima, večer je upotpunio i profesor Josip Kraš. U solo pjevanju zasjala je Kristina Roginek u pratnji Mirjane Kolarić, a plesnim koracima na put prema Betlehemu posjetitelje su odvele članice Plesnog kluba Ivančica. Čast da otvori izložbu pripala je diplomiranom teologu, ujedno i turističkom vodiču, Tihomiru Golubu.

Učenicima, učiteljima, roditeljima te svim djelatnicima škole koji su sudjelovali u projektu zahvalio je ravnatelj škole Damir Jagić, istaknuvši posebnu zahvalu idejnoj začetnici i pokretaču cijele izložbe, vjeroučiteljici Nataši Roginek.

os-ivanec-izlozba-bozic-1.jpg

os-ivanec-izlozba-bozic-2.JPG

os-ivanec-izlozba-bozic-3.JPG

os-ivanec-izlozba-bozic-4.JPG

os-ivanec-izlozba-bozic-5.jpg