Iskoristite priliku i popnite se na Tre Cime di Lavaredo u južnom Tirolu Foto: Ilustracija/Pexels

Iskoristite priliku i popnite se na Tre Cime di Lavaredo u južnom Tirolu

VV | 10.7.2022. u 17:00h | Objavljeno u Društvo

Hrvatsko planinarsko društvo "Ivančica“ iz Ivanca 27. i 28. kolovoza organizira izlet u Italiju. Svi zaintersirani imat će priliku popesti se na Tre Cime di Lavaredo, što je naziv tri vrha u sjeveroistočnom dijelu Italije – južni Tirol, to su Cima Piccola (2857mnv), Cima Grande (2999mnv) i Cima Ovest (2973mnv).

- To je vrlo popularna lokacija i odlična prilika za upoznavanje Dolomita i njihovih prekrasnih prizora koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Ruta je predvidena na način da kružno obidemo Tre Cime i da nastavimo do planinarskog doma gdje ćemo odmoriti. Put nije tehnički zahtjevan, ali zato traži kondicijsku spremu za cjelodnevno planinarenje.
Predviden je kompletan uspon u prvom danu kako bi se sljedeći dan mogli opušteno vratiti do autobusa - najavljuju organizatori.

Od polazišta do lokacije noćenja ima oko 18 kilometara, odnosno ukupno oko 2000 metara uspona i 1000 metara spuštanja.

- Za ovaj poduhvat potrebna je osnovna planinarska oprema (odgovarajuća obuća i odjeća, ruksak, štapovi), a svi zainteresirani trebali bi obavezno ponijeti zamku i dva karabinera. Dodatno treba imati zaštitu od sunca (šešir, krema za sunčanje, sunčane naočale). Iako računamo na dobro vrijeme, potrebno je imati utopljenje i zaštitu od vjetra i kiše - kažu u PD "Ivančica" iz Ivanca.

Cijena prijevoza je 500 kuna po soobi (cijena je izrađena na bazi od 40 osoba, a mijenjati će se ovisno o popunjenosti).

- Cijena noćenja, večere i doručka u planinarskom domu (osobno u domu) je 65 eura. Nije potrebno nositi vreću za spavanje, plaća se njihova jednokratna posteljina 2 eura ili imate svoju navlaku za vreću za spavanje, što isto vrijedi. Planinare će na ovom putu voditi Ivica Pavleković i Marinko Mikac - poručuju organizatori.

Svi zaineresirani više informacija mogu dobiti na broju telefona 091/5659-518 (Ivica Pavleković).