ISF SVJETSKO ŠKOLSKO PRVENSTVO U KINI Organizacija savršena, medalja nam je iskliznula iz ruke

| 10.6.2024. u 16:00h | Objavljeno u Društvo

Hrvatska školska nogometna reprezentacija zauzela je peto mjesto na ISF Svjetskom prvenstvu, koje se od 17. do 27. svibnja igralo u kineskom gradu Dalianu.

U odlučujućem susretu Hrvatska je pobijedila Tursku 5:0. Po dva gola postigli su Lesjak i Ravlić, a jednog je pridodao Domjanić.

- Ovo je sjajan uspjeh. Igrači su nakon poraza u četvrtfinalu protiv Kine pokazali karakter i veliko srce. Odigrali smo za 5. mjesto dvije odlične utakmice protiv Kine 3 i Turske koju su činili juniori Trabzonspora, te smo zasluženo osvojili 5. mjesto na svijetu. Naravno, ostaje velika žal za utakmicom u četvrtfinalu protiv Kine 2, jer smo dojma da nam je medalja iskliznula iz ruke zbog jednog lošeg dana na susretu u kojem je njihov vratar bio igrač utakmice. Predstavljati Hrvatsku na Svjetskom školskom nogometnom prvenstvu bila nam je iznimna čast. Ovo je četvrto Svjetsko školsko nogometno prvenstvo na kojem smo sudjelovali od kada je na Drugoj gimnaziji Varaždin 2011. godine osnovan odjel za sportaše - rekao je voditelj ekipe Dario Kos,, inače profesor TZK-a na varaždinskoj Drugoj gimnaziji.

Na prvenstvu je sudjelovalo 36 muških i 19 ženskih ekipa, ukupno 1000 nogometaša i nogometašica koji su bili u pratnji njihovih trenera, voditelja, profesora i članova delegacije iz svake zemlje.

Prvo mjesto osvojila je reprezentacija Kine dok je drugo mjesto pripalo reprezentacija Ugande.

- Zanimljiv je podatak da je iz Europe naša reprezentacija bila najbolje rangirana, ispred Turske, Engleske, Njemačke, Belgije i Srbije koja je zauzela 25. mjesto. Možemo biti ponosni na naše učenike iz NK Varaždina. Selekciju igrača radili su treneri u klubu. Dokaz da se u NK Varaždin dobro radi i da je odabir igrača bio pun pogodaka. Našim igračima i trenerima Mumleku, Labašu i Kranjecu te fizioterapeuti Boraku ovo putovanje i sam turnir ostat će u nezaboravnom sjećanju - naglasio je Kos.

Opširnije čitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti.....