Grad Varaždin kupit će materijale za obavezne predmete učenicima varaždinskih škola Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Grad Varaždin kupit će materijale za obavezne predmete učenicima varaždinskih škola

IHR/Varaždinske vijesti | 19.7.2020. u 17:00h | Objavljeno u Društvo

Grad Varaždin će učenicima osnovnih škola s područja Varaždina osigurati materijale za obavezne predmete, objavio je na svojem Facebook profilu varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok.

- Unatoč koronakrizi i činjenici da ostali gradovi smanjuju programe subvencije građanima, Grad Varaždin će kupiti djeci sve obvezne materijale za sve obvezne predmete. Tako ćemo pomoći roditeljima - napisao je varaždinski gradonačelnik na svojem Facebook profilu.

Prema informacijama koje su učenicima ovih dana upućene iz varaždinskih osnovnih škola, svi učenici dobivaju od Ministarstva znanosti i obrazovanja besplatne udžbenike za sve redovne i izborne predmete, dok Grad Varaždin financira nabavu radnih bilježnica za sve redovne predmete, kao i kutije za tehničku kulturu.

Roditelji samostalno nabavljaju radne bilježnice za izborne predmete (Vjeronauk za niže razrede osnovnih škola, drugi strani jezik za četvrti razred te više razrede osnovnih škola te Informatiku za niže razrede, likovnu mapu, opremu za tjelesnu i zdravstvenu kulturu te potreban pribor za pohađanje nastave).

Učenicima koji nemaju prebivalište na području grada Varaždina, roditelji samostalno nabavljaju druge obrazovne materijale.

Način i vrijeme podjele udžbenika i drugih obrazovnih materijala te potpisivanje Izjave o prihvaćanju obveze vraćanja udžbenika bit će objavljeni naknadno na mrežnim stranicama škole.