Informirali srednjoškolce o važnosti dobrovoljnog darivanja krvi

V.M./Varaždinske vijesti | 1.11.2016. u 14:43h | Objavljeno u Društvo

Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof vezano uz aktivnosti obilježavanja Dana dobrovoljnih davatelja krvi održalo je 28. listopada predavanje na temu "Dobrovoljno davanje krvi" za polaznike završnih razreda Srednje škole u Novom Marofu.

Cilj predavanja je informirati mlade koji već jesu ili će uskoro navršiti 18 godina (18 godina je najniža dob za potencijalnog darivatelja krvi) o dobrovoljnom darivanju krvi, animirati ih i potaknuti da i sami postanu dobrovoljni davatelj krvi sudjelovanjem na jednoj od akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji GDCK Novi Marof.

Naime, mladi te dobi prvi se puta susreću s mogućnošću dobrovoljnog davanja krvi, ali često, kao što sami kažu zbog nedovoljno informacija i straha, odustaju.

- Na predavanju je sudjelovalo 42 učenika, stoga se nadamo da će neki od njih smoći hrabrosti i odvažiti se na dobrovoljno davanje krvi, a priliku će imati već 8. studenog kada se održava posljednja ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi u Novom Marofu - poručili su iz GDCK-a Novi Marof.