Najava programa Adventa u Varaždinu Foto: Martin Novosel

Iglu barovi te ledeni tobogan noviteti na ovogodišnjem Adventu u Varaždinu

| 23.11.2018. u 11:27h | Objavljeno u Društvo

Danas je na novinarskoj konferenciji u Kultnaturi kod Varaždinskog placa najavljen program ovogodišnjeg izdanja Adventa u Varaždinu. Konferenciji su prisustvovali predstavnici i suorganizatori Adventa, gradonačelnik grada Varaždina, Ivan Čehok, direktorica Turističke zajednice Varaždina, Jelena Toth, direktor Gradske tržnice, Predrag Ciglar, glavni tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Patrik Koščak te predstavnici suorganizatora ovogodišnjeg Adventa.

- Malo smo osluškivali želje građana prošlih godina koji su istaknuli da bi voljeli da se Advent proširi i na Stari grad. Njihova želja je ove godine uslišana, s obzirom da veliki broj sadržaja selimo upravno na Stari grad. Kućica Djeda Mraza se tamo seli, a koji je bio prošle godine na Kapucinskom. Dodali smo i nove sadržaje. Noviteti su ledeni tobogan i iglu barovi koji će također biti na Starom gradu. Time smo željeli stvoriti šetnicu za građane Stari grad, Stančićev trg, Bakačeva ulica, a dodali smo i Gajevu ulicu toj šetnici gdje će biti izlagački prostor obrtnika. Na Korzu će se tradicionalno održavati Bijeli korzo kao i glazbeni program - rekla je Toth.

Advent ove godine počinje 1. prosinca, a završava na blagdana Sveta tri kralja 6. siječnja. Novitet je također da se klizalište preselilo s Kapucinskog trga na Stari grad koji je za mnoge puno primjerenija lokacija za klizalište, a time će se osloboditi Kapucinski trg koji će sigurno biti šetalaška destinacija za građane tijekom ove zime.

- Mi smo počeli kao prvi s Adventom u Hrvatskoj, tada nas je Zagreb počeo kopirati i to je sada veliki Advent. Ja mislim da mi možemo napraviti pravi lijepi Advent i nema te bajke koja nije vezana uz naš dvorac Stari grad i zato smo prebacili klizalište tamo. Stari grad je nešto oko čega treba raditi druge sadržaje. Stavili smo i druge ulice u funkciju i vjerujem da ćemo u tri godine napraviti jedan Advent koji će biti najljepši u ovom dijelu Europe - rekao je Čehok.

U sklopu programa Adventa te dočeka 2019. godine će se također opet odvijati Varaždinska novogodišnja utrka. Prijave za 41. izdanje su već krenule, a do sada je zaprimljeno 50-ak prijava iz četiri zemlje.