Ide u drugi razred OŠ Novi Marof, a već priredio izložbu radova inspiriranih Monetom i Rabuzinom Foto: OŠ Novi Marof

Ide u drugi razred OŠ Novi Marof, a već priredio izložbu radova inspiriranih Monetom i Rabuzinom

VV | 2.11.2021. u 17:20h | Objavljeno u Društvo

 U OŠ Novi Marof otvorena je izložba ulja na platnu Mateja Vuradina učenika 2. a razreda.

 - Izloženih četrdesetak ulja na platnu samo su dio od stotinjak slika koje je Matej naslikao u godini dana otkako se oduševio slikarstvom i poznatim svjetskim umjetnicima.

Dio radova inspiriran je poznatim djelima Ivana Rabuzina, Claudea Moneta i Leonarda De Vincija, ali većina je nastala potaknuta zimskim pejsažima i motivima iz Matejevog okruženja - kažu u OŠ Novi Marof.

IMG-c517c2412acc62b871f783b88def8297-V.jpg

Mateju je škola uručila slikarski pribor kako bi i dalje nastavio s likovnim izražavanjem.

- Podržavamo i uvijek ćemo poticati i podržavati darovitost te izvrsnost, kao i svaku inicijativu i aktivnost u kojoj se ona još više razvija - rekao je ravnatelj OŠ Novi Marof Anđelko Bošnjak.

Inače, kako su ispričali njegovi roditelji, Matej je u rujnu 2020. godine spontano počeo slikati. Budući da je ljubitelj prirode i strastveni gljivar, upravo je vrganj bio prvi motiv koji je izabrao. Slikanje na platnu za njega je bilo otkriće jednog potpuno novog svijeta i prostora za kreativno izražavanje. Inspiracije mu nije nedostajalo, a strast prema slikanju rasla je svakim novim djelom koje je naslikao. Istovremeno je istraživao sve poznate slikare diljem svijeta, s neopisivim žarom upijao svaku riječ o njima, njihovim životnim pričama i kako su nastajala njihova djela. Tijekom intenzivne godine slikanja nastalo je stotinjak slika na platnu koje krase njihov dom.

IMG-1c672e2277febd69dcb69b029b1f2327-V.jpg

Matejova učiteljica ističe kako je u svojem bogatom radnom iskustvu srela mnogo darovite djece, ali dijete poput Mateja još nije imala zadovoljstvo poučavati. Oduševio ju je na satovima likovne kulture poznavanjem likovnih tehnika, umjetničkih pravaca i najpoznatijih svjetskih slikara.

Označeno u