Ida Kolmanić iz Prve gimnazije u hrvatskoj ekipi za 9. Europsku matematičku olimpijadu za djevojke Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Ida Kolmanić iz Prve gimnazije u hrvatskoj ekipi za 9. Europsku matematičku olimpijadu za djevojke

IHR/Varaždinske vijesti | 19.1.2020. u 09:20h | Objavljeno u Društvo

Učenica Prve gimnazije Varaždin Ida Kolmanić bit će dio hrvatske ekipe koja će predstavljati našu zemlju na 9. Europskoj matematičkoj olimpijadi za djevojke, koja će se održati od 15. do 21. travnja ove godine u nizozemskom Egmond an Zee.

Ida je svoj plasman u hrvatskoj ekipi, u kojoj su još tri djevojeke, osvojila tako što je bila najbolja na 1. Hrvatskoj matematičkoj olimpijadi za djevojke koje je održano 16. siječnja. Drugo mjesto podijelile su Petra Kovačić i Nika Utrobičić iz Splita, a četvrto mjesto je osvojila Ema Borevković iz Zagreba, objavljeno je na Facebook stranicama Matematičkih natjecanja.

Podsjećamo, učenica Prve gimnazije Varaždin bila je jedina učenica iz Varaždinske županije od 12 pozvanih na 1. Hrvatsku matematičku olimpijadu za djevojke, na kojoj se tražila ekipa koja će prvi put predstavljati Hrvatsku na Europskoj matematičkoj olimpijadi za djevojke,.

- Čestitke svim djevojkama koje su sudjelovale, hvala Ministarstvu znanosti i obrazovanja na financiranju organizacije natjecanja, a sve ljubitelje matematike pozivamo na rješavanje zadataka – objavljeno je na Facebook stranicama Matematičkih natjecanja.