VIDEO Iako u mirovini, Varaždinci Smirna (66) i Ramadan (75) i dalje rade da bi preživjeli

VV/HRT | 14.10.2021. u 18:51h | Objavljeno u Društvo

Smirna u 66. godini 12 sati dnevno odrađuje dostave dok Ramadan sa 75 godina peče kokice u Varaždinu. Kako kažu, za HRT-ovu emisiju mirovina je mala i moraju od nečega živjeti.

 - Moj dan traje 25 sati od 24 i ponekad me moji mladi suradnici zovu super baka. Radim zbog financijske sigurnosti, zbog toga što trebam više nego što iznosi moja mirovina. Mislim da danas rijetko tko može od mirovine živjeti i da je prisiljen nešto raditi. No, osim toga volim biti korisna društvu - kaže Smirna Turkalj koja je sa 48 godina ostala iznenada bez supruga s četvero djece i unučicom.

Sugovornik Ramadan je najstariji kokičar u Varaždinu.

- Prvi sam počeo peči kokice u Varaždinu. Naviknut sam raditi i želim živjeti od svojih ruku. To me drži na životu. Mirovina mi je 1020 kuna, ali ta mirovina izdrži tri dana i kada platiš režije, neki puta i nedovoljno imaš za režije pa se moraš pokrenuti. Kolko mogu ne želim biti na teret države. Čovjek se mora pomiriti sa sudbinom – kaže Ramadan Ramadani kojem je žena umrla od raka u 46. godini života te je ostao sa dvoje djece.