I ove školske godine projekt „Varaždin pliva“ za učenike drugih razreda

| 12.10.2016. u 20:19h | Objavljeno u Društvo

I u ovoj školskoj godini nastavit će se Projekt obuke učenika – neplivača pod nazivom „Varaždin pliva“. Uz potporu Grada Varaždina i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, osigurana su sredstva za besplatnu obuku plivanja kojom su obuhvaćeni učenici drugih razreda 8 varaždinskih gradskih osnovnih škola.

Obuku provodi Plivački klub „Barok“, a projekt će se odvijati u nekoliko faza. Prva faza, koja obuhvaća testiranje znanja plivanja, provedena je od 27. do 30 09. Testiranju je pristupilo ukupno 400 djece, od kojih je 132 plivača, a 268 neplivača (67%).

U drugoj fazi svim neplivačima bit će omogućeno besplatno učenje znanja plivanja. Prve grupe učenika iz 1. OŠ i 2. OŠ započinju s učenjem plivanja u ponedjeljak, 10. listopada, dok je završetak obuke svih učenika predviđen u veljači slijedeće godine.

Želja je da svi učenici 2. razreda zaista nauče plivati. Isto tako se nadamo da će se projekt nastaviti i u budućnosti, te da će i slijedeće generacije učenika također dobiti priliku besplatno naučiti plivati.