I ove godine u Maruševcu održana Županijska smotra tamburaških orkestara i sastava Foto: Općina Maruševec

I ove godine u Maruševcu održana Županijska smotra tamburaških orkestara i sastava

Varaždinske vijesti | 28.5.2019. u 16:16h | Objavljeno u Društvo

U organizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske županije i KUD "Klaruš" Maruševec, uz pokroviteljstvo Općine Maruševec, Varaždinske županije i Ministarstva kulture Republike Hrvatske te uz domaćinstvo Srednje škole Maruševec s pravom javnosti, u dvorani Srednje škole Maruševec održana je 13. županijska smotra tamburaških orkestara i sastava Varaždinske županije.

Na samom otvaranju smotre okupljenima se obratila Đurđica Garvanović-Porobija, ravnateljica Srednje škole Maruševec koja je osobito zainteresirana za glazbeni izričaj i dugi niz godina organizira koncerte i glazbene kampove. Načelnik Općine Maruševec Damir Šprem istaknuo je zadovoljstvo što se županijska smotra ponovo održava u Općini Maruševec i poželio svim izvođačima puno uspjeha u natjecanju, a predsjednik Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske županije Zlatko Peharda istaknuo je kako je ovo treća ovogodišnja smotra u organizaciji Zajednice.

U revijalnom dijelu smotre nastupili su Škola tambure KUD-a "Klaruš" Maruševec koju vodi Franjo Plantak, Dječji tamburaški orkestar Centra tradicijske kulture Varaždin, Dječji mandolinski orkestar Centra tradicijske kulture Varaždin i Tamburaški orkestar Varaždinske glazbene udruge.

Predstavila se i studentica teologije Grace Boughner iz SAD-a, pjesmom "Bože moj, uči me da se molim".

U natjecateljskom dijelu, a u skladu s pravilima Hrvatskog sabora kulture, nastupili su Tamburaški sastav KUD-a "Klaruš" Maruševec, Tamburaški sastav Centra tradicijske kulture Varaždin, Tamburaški sastav KUD-a "Toplice" Varaždinske Toplice te Tamburaški orkestar Varaždinske glazbene udruge.

S obzirom na kvalitetu izvedbi svih sudionika u natjecateljskom dijelu, selektor Petar Varga odlučio je odlučio da se svi predstave i na Državnom susretu tamburaških orkestara i sastava početkom studenog ove godine u Dugom Selu.

Program 13. županijske smotre tamburaških orkestara i sastava Varaždinske županije pratili su i zamjenik načelnika Mario Klapša i predsjednik Općinskog vijeća Josip Špoljar i ravnatelj Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec Tomislav Vincek.

260519-smotra-tamburasa-marusevec_1.jpeg

260519-smotra-tamburasa-marusevec_2.jpeg

260519-smotra-tamburasa-marusevec_3.jpeg

260519-smotra-tamburasa-marusevec_4.jpeg

260519-smotra-tamburasa-marusevec_5.jpeg

260519-smotra-tamburasa-marusevec_6.jpeg

260519-smotra-tamburasa-marusevec_7.jpeg

260519-smotra-tamburasa-marusevec_8.jpeg

260519-smotra-tamburasa-marusevec_10.jpeg

260519-smotra-tamburasa-marusevec_11.jpeg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci