I. Osnovna škola Varaždin dobila platinasti status međunarodne Eko-škole Foto: VV; I. OŠ Varaždin

I. Osnovna škola Varaždin dobila platinasti status međunarodne Eko-škole

Varaždinske vijesti | 11.6.2021. u 18:45h | Objavljeno u Društvo

Za uspješno provođenje međunarodnog programa Eko škole, I. osnovna škola Varaždin obnovila je status u platinasti, što je najviše priznanje u programu međunarodnih eko-škola.

Ovo priznanje dodjeljuje međunarodna Zaklada za odgoj i obrazovanje za okoliš (Founadtion for Environmental Education – FEE), dok je u Hrvatskoj nacionalni koordinator Udruga Lijepa Naša. Certifikat je dodijeljen školama koje su uspješno 20 godina provodile međunarodni program Eko škole. Od dvadesetak škola koje su prve dobile taj status u Hrvatskoj, 13 je steklo platinasti status.

- Među njima je i naša škola na što smo izrazito ponosni. I dalje ćemo nastaviti živjeti i raditi eko - naglašava školska eko-koordinatorica Draženka Kolonić.

Svečano podizanje zelene zastave uz platinasti status bit će u rujnu, s početkom nove školske godine.

Status europske Eko-škole I. OŠ Varaždin dobila je 2001. godine, među prvih dvadeset škola u Hrvatskoj. Status je potvrdila 2003. i 2005. godine, 2007. godine škola dobila je brončani status međunarodne Eko-škole, 2009. srebrni status, 2011. zlatni status, 2015. dijamantni status, koji je trajao šest godina, a od ove se godine ponosi platinastim statusom.

prva_os_varazdin_eko_skola_07062021.JPG