I. OŠ Varaždin: Počeo novi Erasmus projekt temeljen na ekološkim načelima Foto: I. OŠ Varaždin

I. OŠ Varaždin: Počeo novi Erasmus projekt temeljen na ekološkim načelima

Varaždinske vijesti | 13.11.2017. u 14:38h | Objavljeno u Društvo

S početkom nove školske godine I. Osnovna škola Varaždin započela je s provođenjem novog Erasmus+ KA2 projekta, pod nazivom "Connected with the Environment".

Provedba projekta traje dvije godine, od 1. rujna 2017. do 31. kolovoza 2019. godine, a uz I. OŠ, sudjeluju i škole iz Austrije, Grčke, Slovenije i Poljske koja je glavni koordinator projekta. Prvi projektni sastanak, na kojem su razrađeni detalji provedbe 1. modula projekta, održan je od 18.-20. listopada u partnerskoj školi u Ljubljani.

Projekt je temeljen na ekološkim načelima, a kroz četiri različita modula svaka će zemlja pokazati kako je okoliš utjecao na promjene u međusobnim odnosima kroz razne aspekte u različitim sredinama. Usto, cilj projekta je i razvijati ICT vještine, usavršavati znanje engleskog jezika kroz suradnju te upoznati različite školske sustave i metodologije rada.

Vrijednost projekta je 114.285 eura, koji će se dijeliti na pet partnera za istraživanja i mobilnosti u svrhu  učenja učenika i učitelja škole, a vrijednost bespovratnih sredstava za I. OŠ Varaždin je 25.270 eura. Koordinatorica projekta na I. OŠ je Draženka Kolonić, učiteljica razredne nastave.

Osim koordinatora, projektni tim koji će s djecom provoditi projekt čine ravnateljica I. OŠ Karmen Hans-Jalšovec, učiteljica razredne nastave Tea Pavičić-Zajec, učiteljica engleskog jezika Stella Kulaš, učiteljica razredne nastave Sonja Tušek-Podobnik i učiteljica biologije Karmen Zgrebec.