Veliko srce studenata Sjevera: organizirali brojne humanitarne akcije

vv | 3.1.2023. u 19:00h | Objavljeno u Društvo

Vođeni idejom kako je darivanje jedan od najljepših podsjetnika na međusobnu povezanost ljudi, studenti Sveučilišta Sjever - preddiplomskog i diplomskog studija Sestrinstvo i 2022. godine su tijekom studenog i prosinca osmislili, predložili i uspješno realizirali više humanitarnih akcija u kojima su prikupili novčane i materijalne donacije za ustanove kojima je pomoć najpotrebnija.

U brojne humanitarne akcije uključili su se studenti svih godina.

Studenti prve godine preddiplomskog studija Sestrinstvo skupili su novčane donacije i kupili potrepštine za Udrugu udomitelja Varaždinske županije Zipka, dok su studenti treće godine preddiplomskog i prve godine diplomskog studija Sestrinstvo samostalno napravili prigodne čestitke i uz košare prepune voća posjetili Dom za starije osobe u Zavojnoj ulici.

image_6487327_71.jpg

Studenti druge godine posjetili su bolesnike u Službi za plućne bolesti i TBC Klenovnik Opće bolnice Varaždin te ih također razveselili prigodnim čestitkama koje su izradili samostalno, a uz prigodne pjesme družili su se i razgovarali s bolesnicima. Također, studenti druge godine diplomskog studija nisu zaboravili razveseliti prigodnim poklonima dječicu i mlade u SOS Dječjem selu Lekenik.

Studenti Sveučilišta Sjever Odjela za sestrinstvo u blagdansko doba uvijek su vrlo aktivni i kao volonteri u Udruzi „Uz tebe sam“ koja brine o djeci s poremećajima u ponašanju, učenju, tjelesnim oštećenjima, djeci smanjenih intelektualnih sposobnosti, mladim osobama s invaliditetom s višestrukim oštećenjima i njihovim obiteljima.

- U svim aktivnostima studente su podržali nastavnici Sveučilišta Sjever Odjela za sestrinstvo. Studenti kroz ovakve akcije razvijaju socijalne vještine, jačaju samopouzdanje te šire svoj krug poznanstva. Ovim putem zahvaljujemo našim studentima na inicijativi i velikom srcu te smo iznimno ponosni na njihov rad - istaknula je tom prilikom izv. prof. dr. sc. Marijana Neuberg, pročelnica Odjela za sestrinstvo.