Holywinom protiv Halloweena: u varaždinskoj katedrali večeras molitveno-slavljeničko bdijenje Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Holywinom protiv Halloweena: u varaždinskoj katedrali večeras molitveno-slavljeničko bdijenje

VV | 31.10.2021. u 11:00h | Objavljeno u Društvo

Tradicionalno molitveno-slavljeničko bdjenje uoči svetkovine Svih svetih Holywin, održat će se i ove godine u varaždinskoj katedrali. 

Ovu manifestaciju organizira Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije ove godine pod geslom "Život i primjer bl. Carla Acutisa". 

- Holywin će se održati danas, 31. listopada u Varaždinskoj katedrali s početkom u 20.30 sati. Program će biti u znaku "blaženika naših dana" bl. Carla Acutisa, a započet će svetom misom koju će predslaviti vlč. Ivan Grbešić, duhovnik Bogoslovnog sjemeništa. Potom će održati i kraću duhovnu obnovu uz katehezu o bl. Carlu Acutisu te će uslijediti slavljeničko klanjanje. Kao priravu za ovogodišnjih "Holywin“ Ured za pastoral Mladih Varaždinske biskupije pripremio je devetnicu bl. Carlu Acutisu - objavljeno je na internet stranicama Varaždinske biskupije.

Holywin se već niz godina organizira uoči Svih svetih, 31. listopada u brojnim crkvama diljem Hrvatske i svijeta. Svojevrstan je do odgovor na Noć vještica, odnosno Halloween.

Označeno u