HNS Za veću sigurnost vrtićaraca „Čarolije“ predlaže se postavljanje semafora u Bikovcu

Varaždinske vijesti | 11.12.2023. u 13:49h | Objavljeno u Društvo

Priopćenjem za medija danas se oglasila Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati o inicijativi HNS-a Maruševec i predsjednika Općinskog vijeća Općine Maruševec, Damira Šprema. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Predsjednik Općinskog vijeća općine Maruševec, Damir Šprem, zajedno sa svojim suradnicima iz HNS-a, predstavio je inicijativu koja ima za cilj poboljšati sigurnost djece i svih sudionika u prometu općine Maruševec.

Naime, kako bi se smanjila brzina kretanja vozila ispred dječjeg vrtića "Čarolija" u Bikovcu, i na taj način povećala sigurnost najmlađih sudionika u prometu, predstavljena je inicijativa koja uključuje postavljanje semafora na cesti koja prolazi pokraj vrtića.

Damir Šprem istaknuo je važnost ove investicije u svrhu zaštite najmlađih građana te naglasio da je povećanje sigurnosti prioritet lokalne zajednice.

- Ova inicijativa odražava našu predanost stvaranju sigurnog okoliša za djecu koja pohađaju vrtić, te za sve građane koji koriste ovu prometnicu, rekao je Šprem.

Pomoćnik ravnatelja Županijske uprave za ceste Varaždinske županije, Krunoslav Lukačić, podržao je inicijativu i istaknuo napore koje Županijska uprava za ceste ulaže u povećanje sigurnosti na županijskim i lokalnim cestama.

- Redovno održavanje i unapređivanje prometnica su ključni, a ova investicija predstavlja jednu od aktivnosti usmjerenu na poboljšanje sigurnosti svih sudionika u prometu na ovoj izrazito prometnoj cesti, naglasio je Lukačić, a navodi se u priopćenju Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata.