HNS - LIBERALNI DEMOKRATI Božidaru Hajsoku i Zvonku Šamecu nagrada „Krešimir Džeba“

Varaždinske vijesti | 9.3.2023. u 13:19h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Nagrada „Krešimir Džeba“ koju Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati svake godine dodjeljuje svojim članovima za predan rad, uspješne rezultate te izuzetan doprinos razvoju HNS-a i ove je godine dodijeljena na sjednici Središnjeg odbora HNS-a i to za prethodne dvije godine.

Nagrada „Krešimir Džeba“ za 2021. godinu, posthumno je dodijeljena dugogodišnjem istaknutom članu HNS-a Božidaru Hajsoku.

Božidar Hajsok iz Ludbrega je bio član HNS-a od 1999. godine kada počinje intenzivno raditi na obnavljanju aktivnosti Podružnice HNS-a Ludbreg. Izabran je za predsjednika podružnice HNS-a u Ludbregu u razdoblju 2003.-2009. godine te član Središnjeg odbora u dva mandata.

Obnašao je dužnost vijećnika Gradskog vijeća Grada Ludbrega u nekoliko mandata te bio vijećnik Županijske skupštine Varaždinske županije. Godine 2009. postao je zamjenik gradonačelnika Grada Ludbrega i tu dužnost obavljao je do 2013. godine.

Svojim trudom, radom i energijom dao je velik doprinos jačanju stranačke organizacije, prepoznatljivosti stranke i dobrim izbornim rezultatima.

Za 2022. godinu, nagrada „Krešimir Džeba“ dodijeljena je Zvonku Šamecu, također dugogodišnjem istaknutom članu HNS-a ŽO HNS-a Varaždinske županije.

Zvonko Šamec iz Trnovca Bartolovečkog je član HNS-a od 2004. godine. Uz vođenje podružnice HNS-a Trnovec Bartolovečki uspješno je obavljao funkciju načelnika općine u dva mandata, od 2013. do 2021. godine s puno entuzijazma i odlučnosti.

Također, obavljao je dužnost člana Središnjeg odbora HNS-a i člana predsjedništva Županijske organizacije. Svojim dosadašnjim izrazitim angažmanom, zalaganjem i trudom u obavljanju svojih dužnosti u političkom životu lokalne samouprave te velikim učešćem u radu Podružnice HNS-a Trnovec Bartolovečki i Županijske organizacije HNS-a zaslužio je biti ponosan dobitnik nagrade „Krešimir Džeba“.

V.d. predsjednika HNS-a Mirko Korotaj nagradu Krešimir Džeba za 2021. godinu uručio je gospođi Hajsok, dok je nagradu za 2022. godinu preuzeo Mirko Koren, predsjednik podružnice Trnovec Bartolovečki.

Dodjeli nagrada prisustvovala je i gospođa Vera Džeba koja je izrazila zahvalu na čuvanju lika i djela Krešimira Džebe te svim članicama i članovima poželjela puno uspjeha u daljnjem radu.