HNK Varaždin: Predstava Krokodil Marko vratila se iz Sarajeva sa čak dvije nagrade!

| 8.5.2023. u 09:17h | Objavljeno u Društvo

Festival dječjih umjetnosti (FEDU) održan je od 3. do 7. svibnja u Sarajevu. Hrvatsko narodno Kazalište u Varaždinu sudjelovalo je u programu festivala sa predstavom KROKODIL MARKO u režiji Dubravka Torjanca koju je dramatizirala Vesna Kosec-Torjanac prema slikovnici Ivane Guljašević. Ansambl predstave koji čine Marko Cindrić, Nikša Eldan i Filip Eldan ravnopravno dijele nagradu u kategoriji najboljeg glumačkog ostvarenja , a Ivanu Duiću je dodijeljena nagrada u kategoriji najbolje scenografije, kreacije lutaka i video projekcija.

Obrazloženje žirija:

Nagrada za najboljeg glumca 9. Festivala dječije umjetnosti dodijeljena je ansamblu predstave „Krokodil Marko“ u režiji Dubravka Torjaneca i izvedbi HNK Varaždin.  Nagradu ravnopravno dijele Marko Cindrić, za ulogu Krokodila Marka, te Filip Eldan i Nikša Eldan, za više raznovrsnih, neobičnih i sinkrono artikuliranih likova koji su izvrsno komunicirali jedni s drugima, kao i s publikom. Ovaj trojac je pokazao sjajnu timsku razigranost, glumačku solidarnost, kompatibilnost i vještinu brze i dinamične transformacije i stoga im se potpuno neodvojivo dodjeljuje ova nagrada.

Nagrada za najbolju scenografiju, kreaciju lutaka i video projekciju pripala je Ivanu Duiću za predstavu „Krokodil Marko“ redatelja Dubravka Torjanca u izvedbi HNK Varaždin, Hrvatska.