HNK u Varaždinu ugovorio nove glumce Marka Cindrića i Helenu Minić Matanić

| 5.4.2022. u 12:34h | Objavljeno u Društvo

Dolaskom nove intendantice Senke Bulić u Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu, krenuli su i prvi potezi koje donose promjene u varaždinskoj kulturnoj instituciji.

Prema Facebooku varaždinskog kazališta, među prvim potezima koje je povukla nova intendantica je ekipiranje glumačkog kadra pa su se tako glumačkom ansamblu HNK u Varaždinu pridružili Marko Cindrić i Helena Minić Matanić.

Marko Cindrić je hrvatski kazališni i televizijski glumac s više od 10 godina iskustva u glumačkim vodama, rođen 1984. godine u Zagrebu koji je školu glume završio na prestižnom koledžu Oxford u Engleskoj.

Helena Minić Matanić (rođ 1979. u Puli) je glumila ranije u virovitičkom kazalištu, Dramskom studiju INK u Puli, kazalištima "Mala scena" i "Komedija" u Zagrebu, dobila je nagradu Hrvatskog društva dramskih umjetnika, za najbolju glumicu u predstavama za djecu i mlade 2003. godine za ulogu Katarine u predstavi Henrik V. kazališta Mala scena, a također je i supruga poznatom hrvatskom redatelju Daliboru Mataniću.