HNK u Varaždinu publici poklanja koncert Gudačkog kvarteta Sebastian Foto: HNK Varaždin

HNK u Varaždinu publici poklanja koncert Gudačkog kvarteta Sebastian

Varaždinske vijesti | 29.4.2021. u 08:36h | Objavljeno u Društvo

U nedjelju 2. svibnja s početkom u 20 sati, u Velikoj koncertnoj dvorani varaždinskog HNK-a, održat će se koncert Gudačkog kvarteta Sebastian (Anđelko Krpan, violina; Teodora Sucala Matei, violina; Nebojša Floreani, viola; Zlatko Rucner, violončelo).

Gudački kvartet Sebastian započet će svoj koncert dvjema crkvenim pjesmama iz 18. stoljeća – njemačkom pjesmom "Slavi dušo moja Gospodina" u harmonizaciji Johanna Sebastiana Bacha i hrvatskom pjesmom "Nek mine Majko s lica tvog" u harmonizaciji Vinka Žganeca.

Gost večeri bit će ugledni hrvatski klarinetist i profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, Davorin Brozić, koji će uz Kvartet Sebastian izvesti Papandopulov Kvintet za klarinet i gudački kvartet. Kvartet Sebastian predstaviti će se Osmim gudačkim kvartetom australskog skladatelja Petera Sculthorpea, Papandopulovom obradom Internacionale, kratkom skladbom Ciclos čileansko-hrvatskog skladatelja Aljoše Solovere, te na kraju atraktivnim Divertimentima Benjamina Brittena.

Ulaznice za koncert su besplatne. Rezervacija ulaznica na blagajni Kazališta. Kontakt blagajne: 042 200 250; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..