HNK Dva atraktivna gostovanja: U utorak "Krijesnice", u petak "Igra uma"

vv | 28.4.2023. u 19:00h | Objavljeno u Društvo

U utorak, 2. svibnja sa dalekog juga stiže nam Kazalište Marina Držića iz Dubrovnika s predstavom Tene Štivičić KRIJESNICE u režiji Paola Tišljarića.

Radnja drame događa se u zračnoj luci koja je, iako simbolizira slobodu kretanja i doživljavanja, strogo kontrolirano mjesto. Krijesnice tematiziraju tranzicijski prostor i vrijeme, snalaženje i nesnalaženje u njima. Ljudi se susreću u zračnoj luci i, prisiljeni na čekanje, jedni drugima staju na put i utječu na sudbine.

D_J._Miholjevic.jpg

Autorica teksta je Tena Štivičić, jedna od najznačajnijih i najizvođenijih hrvatskih suvremenih autorica – ovaj tekst praizveden je 2007. godine i napisan ekskluzivno za Zagrebačko kazalište mladih. Uprizorenje na Velikoj Sceni Kazališta Marina Držića postavit će redatelj Paolo Tišljarić uz sudjelovanje skoro cijelog umjetničkog ansambla KMD-a. (preuzeto sa stranice KMD-a).

Ansambl predstave: Marija Šegvić, Zdeslav Čotić, Hrvoje Sebastijan, Jelena Miholjević, Anja Đurinović, Boris Matić, Srđana Šimunović, Nika Lasić, Mirej Stanić, Bojan Beribaka, Glorija Šoletić, Izmira Brautović, Angela Bulum

Utorak, 2. svibnja u 19,30 sati, Velika scena HNK u Varaždinu.

U petak, 5. svibnja - predstava za sve ljubitelji dobrog krimića. Crnohumorna predstava IGRA UMA Antonyja Horowitza nastalu kroz suradnju BoomTeatra i Muzeja iluzija. Anthony Horowitz autor je mnogih scenarija za tv serije i filmove, a najpoznatiji su Ubojstva u Midsomeru, Foyleov rat i Poirot.

igra_uma_411.jpg

Radnja predstave IGRA UMA događa se u bolnici za lude kriminalce. Glavni lik, pisac koji piše o stvarnim zločinima, nada se intervjuu sa serijskim ubojicom. Ubrzo, kako se priča razvija, više ne znamo tko je lud, a tko normalan. Kroz 65 minuta vrhunske triler-drame s elementima crnog humora vode vas izvrsne glumačke izvedbe Filipa Nole, Martine Čvek i Marka Hergešića u režiji Paška Vukasovića.

Petak, 5. svibnja u 20 sati, Scena Rogoz.