Helena Minić Matanić, članica HNK u Varaždinu: Prezahvalna sam da imam priliku raditi u ovom gradu

Igor Čolaković | 9.5.2022. u 15:00h | Objavljeno u Društvo

Nakon gotovo petnaest godina naša poznata kazališna, televizijska i filmska glumica Helena Minić Matanić ponovo igra u varaždinskom kazalištu.

Varaždinska kazališna publika uskoro će ju moći vidjeti u predstavi - Bogovi, koju režira Dalibor Matanić, a koja će biti premijerno izvedena 25. svibnja.

- S velikim sam oduševljenjem primila poziv Senke Bulić, koju prvenstveno cijenim kao fenomenalnu umjetnicu, vrlo obrazovanu ženu, koja uvijek pomiče granice, i koja je uvijek barem korak ispred svog vremena. Ona je pravi kazališni čovjek u punom smislu. Senka je i pravi timski igrač, koja želi raditi za ljude u kazalištu i biti dio tima. Zato mi je bila velika čast da me je takva umjetnica pozvala da budem članica ansambla Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu. Već od ranije poznajem sve kolegice i kolege iz tog ansambla. Ovdje sam igrala u dječjoj predstavi Bijeli klaun, koju je 2007. godine režirao Ivica Šimić, a u varaždinskom kazalištu sam igrala i u predstavi - Dundo Maroje, koju je režirao ruski redatelj Vasilij Senjin, koju smo igrali na Dubrovačkim ljetnim igrama 2008. godine. Moj angažman u varaždinskom kazalištu je sigurno jedna lijepa priča - naglasila je Helena Minić Matanić, nova članica ansambla Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu.

Što je rekla o svom kazališnom, ali i televizijskom i filmskom angažmanu, o radu u varaždinskom HNK i novoj predstavi, te što misli o Varaždinu, pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...