HDLU Varaždin raspisuje natječaj za nove članove: koje uvjete moraju zadovoljiti kandidati? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

HDLU Varaždin raspisuje natječaj za nove članove: koje uvjete moraju zadovoljiti kandidati?

VV | 27.10.2021. u 20:59h | Objavljeno u Društvo

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika (HDLU) Varaždin raspisalo je natječaj za primanje novih članova u aktivno članstvo.

- Članom HDLU-a može postati svaka poslovno sposobna fizička osoba koja ispunjava potrebne kriterije. Kandidat mora biti hrvatski državljanin ili strani državljanin s prebivalištem u Varaždinskoj županiji i u Republici Hrvatskoj. Treba imati odgovarajuću strukovnu spremu s diplomom jednog od priznatih studija likovnih ili vizualnih umjetničkih visokoškolskih ustanova, a članom HDLU-a može postati i osoba koja nema odgovarajuće obrazovanje, ali koja ispunjava kriterije o primanju u članstvo i to dokaže potrebnom dokumentacijom za razdoblje od najmanje pet (5) kontinuiranih godina umjetničkog rada (preslike kataloga i drugih materijala o izložbama), a čije likovno i/ili multimedijsko umjetničko stvaralaštvo i javno djelovanje znači doprinos hrvatskoj kulturi i umjetnosti. Kandidat mora trajno djelovati na području likovnoga i multimedijskog stvaralaštva te mora biti zainteresiran za djelovanje na području Varaždinske županije - navode u HDLU Varaždin.

Inače, HDLU Varaždin je strukovna udruga likovnih i multimedijskih umjetnika koji žive i djeluju na području Varaždinske županije, Republike Hrvatske, ali i onih koji žive i djeluju izvan područja naše zemlje, a njihovo djelo vezano uz Varaždinsku županiju i hrvatsku kulturu i umjetnost.

- Aktivan član HDLU-a Varaždin između ostaloga ima pravo na dobivanje neograničenog broja besplatnih potvrda o članstvu kojom aktivni članovi HDLU-a Varaždin ostvaruju prava i olakšice sukladno članku 22. Zakona o pravima samostalnih umjetnika i poticanju kulturnog i umjetničkog stvaralaštva , pravo na dobivanje procjene rada za primanje u članstvo HZSU-a, kao i na potporu u slučaju ako je ugroženo umjetničko djelovanje ili pravo na javno djelovanje u struci te ako su ugrožena autorska i moralna prava člana na djelo i rad, ili ako je ugrožen ugled člana u struci - navode u HDLU Varaždin.

Prijave se primaju do 21. studenoga, a godišnja članarina je 100 kuna. Za primanje u aktivno članstvo HDLU Varaždin kandidat je dužan podnijeti zamolbu kojoj treba priložiti: životopis, presliku osobne iskaznice, dokumentaciju o obrazovanju i dokumentaciju o umjetničkom djelovanju u obliku portfolia. Materijali se trebaju dostavitu na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na adresu Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Varaždin, Šetalište Josipa Juraja Strossmayera 3, 42000 Varaždin.

Odluku o primanju u aktivno članstvo donosi Upravni odbor HDLU Varaždin na prijedlog Komisije za primanje u članstvo. Rezultati natječaja biti će objavljeni najkasnije u roku od 30 dana od završetka natječaja i kandidati će o tome biti obaviješteni pisanim putem.

Više informacija možete doznati na broju telefona 098/915-8617 (Nedjeljko Krčar).

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci