HAVC ponovno odbio financirati rad Kerekeša; "Novac se dijeli "udomljenim" autorima i početnicima"

VV | 19.7.2023. u 15:31h | Objavljeno u Društvo

Hrvatski audiovizualni centar (HAVC) ponovno je odbio financijski podržati rad Kerekeša, objavio je Kerekesh Teatar na svom FB profilu:

- Očito je da smo smrtni neprijatelji poreznih obveznika čiji novac se putem spomenute organizacije dijeli šakom i kapom lobistički izborenim “udomljenim” autorima pa i početnicima. Hrvatskom filmu koji se godinama kontinuirano bavi tematikom životnog  crnila, rata i tragedije nikako nisu dobrodošli smijeh i vedrina u percepciji običnog malog čovjeka. Čak niti nakon što su “Marginalci” ispisali povijest hrvatskog filma i nezavisne produkcije, HAVC nema potrebe podijeliti nam financijske mrvice za razradu scenarija za novi film.

Žao nam je zbog toga i žao nam je svih vas koji ste nas pratili i bili dio naše marginalne priče i s nama ispijali pivicu i družili se u kinima jer sve to je očito prisjelo onima koji bi bili sretni da nas uopće nema. Kerekesh Teatar živi i stvara isključivo za ljude dobre volje koji priznaju životnu realnost, a HAVC neka i dalje podržava podobne i zamata hrvatski film u crni celofan. Jednog dana ćemo se opet družiti u kinima, u još većem broju i s još većim veseljem - napisali su na svom FB profilu.

Označeno u