Harmonikaško natjecanje Accordion Fest prvi put održano u online izdanju Foto: Glazbena škola Varaždin

Harmonikaško natjecanje Accordion Fest prvi put održano u online izdanju

Varaždinske vijesti | 1.5.2021. u 08:00h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

U nedjelju 25. travnja održano je međuškolsko natjecanje harmonikaša Accordion Fest 2021. u Varaždinu, koje se ove godine, zbog trenutne epidemiološke situacije, održalo online.

- Ponosni smo jer je to prvo online natjecanje harmonikaša u Hrvatskoj - poručili su iz Glazbene škole Varaždin.

U realizaciji natjecanja sudjelovali su profesori harmonike Glazbene škole u Varaždinu Valentina Bašnec, Karmen Antunović te Kristijan Potočnjak, koji je inicijator i voditelj cijelog projekta, a veliki doprinos i informatičku podršku dao je profesor gitare Moreno Vinceković.

Samo natjecanje okupilo je učenike Glazbenih škola iz Zagrebačke, Istarske, Karlovačke, Varaždinske, Međimurske, Krapinsko-zagorske, Koprivničko-križevačke, Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske te Sisačko-moslavačke županije.
Članovi komisije pohvalili su učenike i njihove mentore kako su unatoč cijeloj situaciji bili svi pripremljeni na visokom nivou.

- Činjenica da je ove godine ovo natjecanje bilo održano u online formi rezultiralo je većim brojem natjecatelja te moram priznati, za jedno međuškolsko natjecanje zavidnog nivoa kvalitete. Svakako podržavam daljnji razvoj ovog natjecanja jer ne samo da na njemu priliku za nastup dobivaju svi učenici (a ne samo prvenstveno izuzetno nadareni učenici), već je to i prilika za jednu vrlo dobru prezentaciju klasične harmonike široj javnosti kao jednog izuzetno zanimljivog i atraktivnog instrumenta - istaknula je članica žirija profesorica Ivana Cvektovski.

Ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu Davor Matačić napomenuo je kako je zadovoljan da se natjecanje uspjelo održati unatoč ovoj neizvjesnoj epidemiološkoj situaciji te da mu je iznimno drago da nastavnici škole nisu odustali od ideje natjecanja usprkos svim tehničkim poteškoćama i izazovima koji su ih snašli.

- Nadamo se da se sljedeće godine vidimo uživo, s ponekim seminarom i koncertom, kako bi se što bolje pripremili za 5. Accordion Fest - poručili su za kraj.

accordion_fest_varazdin_25042021_1.jpg

accordion_fest_varazdin_25042021_2.jpg