H. Hegedušić, I. Dragičević, F. Eldan i J. Marčec nominirani za Nagrade hrvatskog glumišta Foto: Scena iz mjuzikla "Prošlih pet godina"

H. Hegedušić, I. Dragičević, F. Eldan i J. Marčec nominirani za Nagrade hrvatskog glumišta

V.M./Varaždinske vijesti | 13.11.2018. u 11:09h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Varaždinski glumci Hana Hegedušić, Filip Eldan, Jurica Marčec i pjevačica Irma Dragičević nominirani su za Nagrade hrvatskog glumišta za 2018. godinu.

Nominacije je Hrvatsko društvo dramskih umjetnika objavilo 12. studenog, a dodjela nagrada održat će se 24. studenog 2018. godine u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu s početkom u 21 sat, uz izravan televizijski prijenos na drugom programu Hrvatske radiotelevizije u režiji Paola Tišljarića i Lee Anastazije Fleger.

Za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina nominiran je mladi varaždinski glumac Filip Eldan za uloge Felixa, Srećka i blagajnika u predstavi "U potrazi za slovom "R"" Petre Cicvarić u režiji Peđe Gvozdića i produkciji Kazališta "Zorin dom" Karlovac.

Mladi glumac Jurica Marčec nominiran je u kategoriji za najbolja glumačka ostvarenja u lutkarskim predstavama ili predstavama za djecu i mlade za ulogu u predstavi "Superjunaci" autorskog projekta Rakhal Herrero u režiji Renate Carola Gatica i produkciji Teata Poco Loco iz Zagreba i Kazališne družine Pinklec iz Čakovca.

Hana Hegedušić je nominirana za najbolja umjetnička ostvarenja u opereti ili mjuziklu, za ulogu Cathy u mjuziklu "Prošlih pet godina"Jasona Roberta Browna u režiji Lee Anastazije Fleger i produkciji Hrvatskoga narodnoga kazališta u Varaždinu.

Za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 30 godina u opereti ili mjuziklu nominirana je Irma Dragičević, za ulogu Cathy u mjuziklu "Prošlih pet godina" Jasona Roberta Browna u režiji Lee Anastazije Fleger i produkciji Hrvatskoga narodnoga kazališta u Varaždinu.