Gradski notar Krunoslav Čolo o kazni: Verglaš Srećko je pokojan, a notara je pokopala porezna

Marin Hižar | 25.8.2021. u 11:01h | Objavljeno u Društvo

- Došli su, napravili kak bi se reklo "sačekušu", gospođa i gospodin su napravili zapisnik. Dogodilo se to da sam ja gospodinu rekao kako je očekivana donacija za određenu diplomu 40 kuna, a nakon naplate, kada sam mu vratio ostatak novca, se pojavila iza štanda gospođa s papirima i značkama. Slijedi kazna, a ja sam zatvorio kućicu kako ne bi došlo do daljnjih nepotrebnih ekscesa - opisao je postupke porezne inspekcije slavni gradski notar Krunoslav Čolo, koji je na ovogodišnjem Špancirfestu imao svoj kućicu, sada i nadalje zatvorenu.

Krunoslav Čolo je, uz pokojnog Srećka Dragišića - gradskog verglaša, jedan od najprepoznatljivijih turističkih animatora grada Varaždina. Niti nagrada Hrvatske turističke zajednice, a ni posebno mjesto u srcima brojnih građana nisu ga mogle spasiti od tragične sudbine.

- Ne budem više na ovogodišnjem Špancirfestu. To samo dalje razvlači situaciju. Oni mogu ponovno doći i ponovno kaznu napisati. To meni nije sila više. Uspjeli smo sa Špancira maknuti posljednju varaždinsku atrakciju. Verglaš Srećko je pokojan, a notara je pokopala porezna. Sada imamo stranih zabavljača ko u priči. Oni nas mogu zabavljati samo tako. Varaždinski folklorni ansambli, plesni studiji, orkestri - oni nisu nikome u interesu. Sada je posljednja varaždinska atrakcija kao takva nestala - komenitrao nam je gradski notar svoju kaznu.

          Oglasili se i purgeri...

Putem društvenih mreža, u vezi zatvaranja kućice Krunoslava Čole, oglasio se zapovjednik Varaždinske građanske garde - Dražen Loparić.

- I bijesan sam i ljut i ogorčen.... Danas sam bio svjedok - dnu dna. Bravo za "tajne kupce", djelatnike porezne uprave: tu ste hrabri, a u Dalmaciju se ne usudite ni proviriti!!! Samo danas, nakon vaše "uspješne akcije" čuo sam barem petnaestak ljudi koji za najam apartmana na moru nisu ni vidjeli račun, a kamoli ga dobili. Tamo se ne smije ići - zna se čije je to biračko tijelo. Zbog svih nas, zbog naše djece u unuka nadam se da nećete dugo... - kazao je Loparić.