Gradonačelnik priredio prijem za darovitu djevojčicu iz škole "Malac genijalac"

| 25.10.2023. u 17:11h | Objavljeno u Društvo

U palači Patačić u srijedu, 25. listopada gradonačelnik Neven Bosilj i Danijela Vusić, pročelnica UO za društvene djelatnosti Grada Varaždina priredili su primanje za darovitu petogodišnju djevojčicu Mateu Jelavić, polaznicu škole Malac genijalac.

U pratnji mentorice i voditeljice škole Malac Genijalac  Ines Slunjski te roditelja Renate i Hrvoja Jelavić djevojčica je u vrlo srdačnom i otvorenom razgovoru ispričala kako vježba mentalnu aritmetiku i kako se pripremala za natjecanja. Naime na Međunarodnoj olimpijadi u mentalnoj aritmetici koja je održana u Beogradu, Matea je u svojoj kategoriji u konkurenciji s više od sto natjecatelja osvojila izvrsno drugo mjesto.

Dobre rezultate postigli su također Roko Kolarek i Mirta Slunjski, navela  je voditeljica škole, te je napomenula da škola djeluje od 2019. godine a sada na nekoliko programa okuplja više od 200 djece. Škola organizira i veliko natjecanje u Varaždinu s više od 300 sudionika.

- Ugodno sam iznenađen rezultatom koji je postigla naša Matea na natjecanju gdje je bilo 120 natjecatelja, a ona je kao najmlađa osvojila drugo mjesto. Zadovoljan sam što se ovako mala djeca bave različitim disciplinama. Neki trče i treniraju noge, a neki se eto bave mentalnom aritmetikom i razvijaju svojoj mozak što je naročito važno u njihovoj dobi - čestitao je gradonačelnik Bosilj na sjajnom rezultatu male Varaždinke.

mateajelavic_6538f08b1ff51.jpg