Gradonačelnik Bosilj obišao DO Varaždin na Rabu kako bi provjerio uvjete za postavljanje mobilnih kućica za umirovljenike

Varaždinske vijesti | 23.7.2021. u 11:51h | Objavljeno u Društvo

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj je u društvu direktora Gradske tržnice Predraga Ciglara obišao Dječje odmaralište 'Varaždin' na Rabu, kako bi osobno provjerio stvarne uvjete za postavljanje mobilnih kućica na terenu u vlasništvu Grada Varaždina koje je smješteno neposredno do Odmarališta.

Pridružio im se i projektant kako bi snimio teren te utvrdio koje je tehničke procedure i dozvole potrebno ishodovati za postavljanje kućica koje bi, kako je već najavljivano, trebale služiti za ljetovanje varaždinskih umirovljenika.

Ovom prigodom Bosilj je obišao Dječje odmaralište gdje ga je dočekalo pedesetak mališana iz dječjih vrtića 'Čarolija', 'Malo drvo ' i 'Bubamara', te voditelji i osoblje.

Mališani su bili radoznali upoznati novog gradonačelnika, pa je susret protekao u veseloj atmosferi. Ovom prigodom gradonačelnik je razgovarao i s osobljem te se uvjerio kako Odmaralište zaista pruža vrhunsku uslugu smještaja, kvalitete i prehrane svojim malim gostima.

I ove godine organizirano ljetovanje predškolske i školske djece provodi se uz pridržavanje preporučenih epidemioloških mjera, kako bi boravak djece bio siguran i bez opasnosti od zaraze korona virusom.

Ove sezone u DO će ljetovati više od tisuću djece, a posebno raduje dolazak mališana iz OŠ Jabukovac koja se nalazi na području teško pogođenim potresom, najavljen za početak rujna.

Njihov boravak u DO Varaždin poklon je Grada Varaždina. Smještajni kapacitet Odmarališta popunjen je u cijelosti, svake godine uvijek vjernim, zadovoljnim korisnicima.

Odmaralište na Rabu u vlasništvu je Grada Varaždina već više od 60 godina, pa mnogi čak i stariji Varaždinci pamte uspomene s kako ga popularno zovu, Sretnog otoka Raba.

S obzirom na uvijek aktualan interes i potrebe za ovakvom ponudom, DO Varaždin na Rabu i dalje će biti na usluzi svojim malim gostima.