FOTO Gradonačelnik Bosilj nagradio učenike: Znanje je resurs koji vam nitko ne može oduzeti

J.Š./ Varaždinske vijesti | 18.6.2021. u 12:26h | Objavljeno u Društvo

- Znanje je glavni resurs, pogledajte što se dogodilo na Banovini. Dođe potres, elementarna nepogoda i ljudi ostanu bez meterijalnih dobara, a znanje je resurs koji vam nitko, cijeli život, ne može oduzeti i zato sam ponosan što su ova djeca osvojila jedno od prva tri mjesta na županijskim državnim i međunarodnim natjecanjima. Djece ima puni atrij Staroga grada i to je naša budućnost. Budućnost ovoga grada. Oni će kroz 10-ak godina biti ti koji će nositi razvoj Varaždina - rekao je danas gradonačelnik Neven Bosilj u atriju Starog grada na podjelil prigodnih poklona učenicima i njihovim mentorima koji su osvojili pojedinačno ili ekipno jedno od prva tri mjesta na županijskim, državnim ili međunarodnim natjecanjima.

Osvrnuo se i na ulaganja Grada u osnovne škole i predškolski odgoj.

- Grad Varaždin puno ulaže u osnovnoškolsko obrazovanje pa su tako energetski obnovljene škole i uređene prostrije. Aplicirat ćemo projekt za regionalnu STEM radionicu. Dogovoreno je to jučer na sastanku s ravnateljima osnovnih škola. Ona bi trebala biti smještena u V. osnovnoj školi u nekadašnjem prostoru dječjeg vrtića, a bit će uključene sve osnovne škole. Moramo ići prema STEM područjima, prema područjima koja se bave matematikom, tehnologijom, inžinjeringom, to je budućnost – dodao je Bosilj.

Također je najavio kako je u pripremi odluka za Gradsko vijeće kojom će se sve učitelje u produženom boravku primiti u stalni radni odnos od slijedeće godine.

- Nije u redu da se radni odnos krajem školske godine prekida i ponovno kreće u rujnu. Ja to smatram nedopustivim te ćemo za tu namjenu u proračunu osigurati sredstva od 800 000 kuna. Obećajem da bi se to realiziralo od sljedeće godine - rekao je Bosilj i zaključio da neće biti ni zakinuti asistenti u nastavi za koje bi država trebala raspisati novi natječaj kako bi se taj projekt nastavio.

- U suprotnom će sredstva osigurati iz gradskog proračuna - istaknuo je Bosilj.