Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola ugostila učenike i nastavnike iz Portugala, Latvije, Italije i Norveške Foto: Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola

Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola ugostila učenike i nastavnike iz Portugala, Latvije, Italije i Norveške

Varaždinske vijesti | 29.5.2019. u 20:10h | Objavljeno u Društvo

Od 3. do 8. veljače ove godine učenici Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole - Nikolina Zvonar, Tena Zavrtnik, Neven Novak i Antonia Talaš te profesori Alen Lacko i Nikola Biškup sudjelovali su na Erasmus + projektu pod nazivom „Colent“ u gradu Lillehameru u Norveškoj. Uz brojne radionice koje su održane u sklopu projekta imali su i vremena za razvijanje novih poznanstava i za neke neuobičajene izvannastavne aktivnosti.

Norvetka_4.jpg

Norvetka_3.jpg

Norvetka_2.jpg

Norvetka_1.jpg

Nakon što su bili dobri gosti, učenici i nastavnici Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole ugostili su učenike i nastavnike iz Portugala, Latvije, Italije i Norveške od 19. 05. do 26. 05. u Varaždinu. Budući da je tema projekta poticanje mladih na pokretanje vlastitog poduzeća, u svakodnevnim aktivnostima učenici i nastavnici posjećivali su lokalne poduzetnike, a u slobodno vrijeme i povijesne i kulturne znamenitosti našega kraja. Nakon obilaska varaždinskih poduzetnika te kulturnih i povijesnih znamenitosti, gostujući učenici su se zajedno s učenicima Graditeljske prirodoslovne i rudarske škole okušali u praktičnim zadatcima. Raspoređeni u 14 grupa radili su različite poslove u obrtima, OPG-ovima, restoranima, pekari, stolarskom praktikumu, izradi nakita, geobušenju, pčelarstvu, te uzgoju cvijeća. Nakon praktičnog dijela, uz pomoć digitalnih tehnologija izradili su izvješća, te prezentirali vlastita iskustva.

Hrvatska_1.jpg

Hrvatska_9.jpg

Hrvatska_8.jpg

Hrvatska_7.jpg

Hrvatska_6.jpg

Hrvatska_5.jpg

Hrvatska_4.jpg

Hrvatska_3.jpg

Hrvatska_2.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci