Grad Varaždin i dalje sufinancira troškove prijevoza učenicima i studentima i daje stipendije

vv | 6.10.2020. u 10:26h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Grad Varaždin objavio ja danas javni poziv za sufinanciranje troškova prijevoza učenicima i studentima za 2020/2021, a rok za predaju potrebne dokumentacije je nedjelja, 25. listopada do 23.59 sata.  Isti je rok i za natječaj za dodjelu stipendija studentima u ak. godini 2020/2021,

Učenici i studenti, koji još nisu koristili subvenciju Grada Varaždina za prijevoz prijave, podnose isključivo popunjavanjem online obrasca na stranicama Grada Varaždina, uz prilaganjem obveznih dokumenata, koji mogu   biti originali iz sustava e-građani ili skenirane preslike. Stoga prije ispunjavanja prijavnice valja pripremiti sljedeće dokumente u obliku pdf. datoteke za slanje: potvrdu o prebivalištu ili osobnu iskaznicu, potvrdu srednje škole/visokog učilišta o upisu u 2020./2021. školsku/akademsku godinu te presliku kartice ili ugovora s poslovnom bankom o žiro računu.

Postojećim korisnicima prava na sufinanciranje troškova prijevoza smatraju se samo oni korisnici koji su potporu za sufinanciranje troškova prijevoza primali prethodne školske/akademske godine  2019./2020., a i oni podnose traženu dokumentaciju popunjavanjem online obrasca na web stranicama Grada Varaždina i prilaganjem potvrde srednje škole/visokog učilišta o upisu u razred srednje škole/nastavnu godinu studija u 2020./2021. godini.

-Grad Varaždin će i ove školske, odnosno akademske godine izdvojiti 700.000 kuna za subvencioniranje prijevoza učenika i sudenata, a još 250.000 kuna za prijevoz osnovnoškolaca III., IV. i VII. osnovne škole, koji je počeo ovog mjeseca, veli varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, dodajući da će se ove godine izdvojiti i dvostruko više, odnosno dva milijuna kuna za stipendije za koje se prijave također podnose on-line na web stranicama Grada Varaždina, i to posebno za nastavak stipendiranja, a posebno za nove korisnike.