Grad Varaždin će za blagdane razveseliti mnogo djece

VV | 15.12.2020. u 08:15h | Objavljeno u Društvo

Grad Varaždin tradicionalno povodom božićnih blagdana daruje djecu do 12  godina starosti, prema popisu Centra za socijalnu skrb Varaždin, djecu korisnika zajamčene minimalne naknade i udomiteljsku djecu s prebivalištem na području Grada Varaždina. Grad Varaždin će u suradnji s djelatnicima Gradskog društva Crvenog Križa Varaždin dostavljati pakete od 14. – 16.  prosinca na kućne adrese obitelji, a prigodne pakete dobit će 140 udomljene djece i djece roditelja koji primaju zajamčenu minimalnu naknadu. Vrijednost poklon paketa je 120 kuna po djetetu, a iz proračuna je za tu namjenu izdvojeno oko 35 tisuća kuna.

Grad Varaždin prigodno je darivao povodom blagdana Sv. Nikole i djecu u dječjim vrtićima i u suradnji s Društvom Naša djeca, zatim korisnice i djecu u Domu za žrtve obiteljskog nasilja, Centar za pružanje usluga u zajednici Varaždin, Caritasovu pučku kuhinju, Socijalnu samoposlugu, Prenoćište za beskućnike i Kuću mogućnosti. Ukupno je za tu namjenu osigurano oko 30 tisuća kuna.

Djeda Mraz ni ove godine nije zaboravio na djecu u prigradskim mjesnim odborima. Iako zbog provođenja epidemijskih mjera zaštite od korona virusa neće biti okupljanja djece i roditelja po mjesnim domovima, Djed Mraz će zahvaljujući volonterima i povjerenicima Civilne zaštite obradovati djecu poklonima.

U subotu 12. prosinca 2020.  već je vozilom obišao polovinu mjesnim odbora ( Zbelavu, Donji Kućan, Gornji Kućan, Kućan Marof i Hrašćicu) a slijedeće subote 19. prosinca od 10 sati nadalje obradovat će djecu Biškupca, Gojanca, Jalkovca, Poljane Biškupečke i Črnca Biškupečkog. Kao i prošle subota s pomoćnicima iz Civilne zaštite i dobrovoljnih vatrogasnih društava djeci će dostavljati poklone na kućne pragove. Planirano je da se u svakom mjesnom odboru zadrži oko sat i pol vremena te da prošeta ulicama i pozdravi djecu koja će ostati kod svojih kuća. Djed Mraz podijelit će oko ukupno 1200 poklona djeci u dobi do 12 godina.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci