Grad Lepoglava osigurava radne bilježnice za sve osnovnoškolce Foto: Grad Lepoglava / ilustracija

Grad Lepoglava osigurava radne bilježnice za sve osnovnoškolce

Varaždinske vijesti | 12.7.2020. u 18:55h | Objavljeno u Društvo

Po prvi će puta Grad Lepoglava za učenike osnovnih škola s gradskog područja osigurati radne bilježnice. Najavljeno je to još lani prilikom planiranja aktivnosti za djecu u 2020. godini, a temeljem statusa "Grada – Prijatelja djece".

Kako ističu iz gradske uprave, u Lepoglavi se proaktivna usmjerenost na djecu na očituje samo u tablama na kojima piše da je Lepoglava „Prijatelj djece“, već se ta laskava titula očituje na svakom koraku, a ovog puta i kod skrbi za bolje obrazovanje.

- Kao što smo i najavili, a sukladno Programu javnih potreba u obrazovanju za 2020. godinu iznad školskog standarda, osigurali smo 250.000,00 kuna za radne bilježnice za svako dijete u naše tri osnovne škole. Znam da su roditelji sad u pripremama nabavke svega za, nadamo se normalan početak školske godine pa će im zasigurno pomoći informacija da ne moraju brinuti oko nabavke radnih bilježnice. Grad je osigurao sredstva, a škole će provesti nabavu tako da će klince na klupama dočekati radne bilježnice – kazao je zamjenik lepoglavskog gradonačelnika Hrvoje Kovač.

Dodao je Kovač pritom kako ovo nije jedina konkretna aktivnost za djecu koja se provodi u Lepoglavi. Kroz niz takozvanih socijalno-demografskih mjera maksimalno se nastoji osigurati sigurno i zdravo okruženje za djecu u Lepoglavi.

- Prije par smo godina povećali naknade za novorođene bebače, grade se dva vrtića, a sufinanciramo i boravak klinaca u vrtićima, osiguran je prijevoz učenika u škole, duži niz godina nagrađujemo najbolje učenike i njihove mentore, a svakako je važno spomenuti i besplatnu prehranu u školi za učenike u riziku od siromaštva kroz županijski EU projekt. Kad nam klinci porastu, povećali smo im iznose stipendija za nastavak obrazovanja i kad zaokružite cijelu priču, Lepoglava zaista jest prijatelj svojoj djeci – zaključuje Kovač i dodaje kako sve to može još i bolje jer je budućnost u besplatnim vrtićima, uređenim javnim prostorima za djecu i mlade, stalnom pedijatru i još puno dobrih stvari za djecu i njihove roditelje.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci