Gosti iz Litve oduševljeni načinom rada u III. OŠ Varaždin, ali i kulturom, običajima i delicijama našeg kraja Foto: IIII. OŠ Varaždin

Gosti iz Litve oduševljeni načinom rada u III. OŠ Varaždin, ali i kulturom, običajima i delicijama našeg kraja

VV | 18.9.2021. u 11:03h | Objavljeno u Društvo

Na III. osnovnoj školi u Varaždinu održana je još jedna mobilnost u sklopu Erasmus + K1 projekta ''High quality inclusive education - a positive teacher’s professionalism for every student’s teaching and learning success ''.

U sklopu ovog projekta u III. OŠ Varaždin stigli su ravnateljica i učiteljica Engleskog jezika škole ''Šiaulių sanatorinė mokykla'' iz Litve.

- Upoznali smo ih s organizacijom rada na našoj školi, prezentirali im digitalne alate koje koristimo u nastavi i kako ih implementiramo u radu s učenicima, a posebno s učenicima s teškoćama. Predstavili smo rad i rezultate koje ostvarujemo kroz projekte, a posebno Globe projekt. Organizirali smo studijsko putovanje u Zagreb, Trakošćan, Varaždinske Toplice te ih upoznali s kulturnim znamenitostima Varaždina. Prezentirali smo im zanimljivosti vezane uz kulturu, muziku, hranu i običaje našeg kraja, ali i cijele Hrvatske. Izmijenili smo znanja i iskustva o organizaciji školskih sustava u Hrvatskoj i Litvi. Učiteljice škole "Šiaulių sanatorinė mokykla"' bile su oduševljene s viđenim, a one su također predstavile svoju školu, grad i državu. Dogovoreni su novi projekti i suradnja između škola i učitelja kojima se jako veselimo - poručuju iz III. OŠ Varaždin.

Koordinatorica projekta je učiteljica Engleskog jezika Ivana Fiket, a ostali članovi našeg tima bili su: Marina Balažinec, Karla Dragičević, Anja Hrain, Željka Hutinski, Suzana Kućar, Ivana Sukačić i Anica Vragović.