Gospodarska škola Varaždin: Realiziran projekt "Interdisciplinarni kurikulum srednjih strukovnih škola"

| 3.5.2016. u 14:03h | Objavljeno u Društvo

Gospodarska škola Varaždin zajedno sa svojim partnerima, srednjom školom M. A. Reljkovića iz Slavonskog Broda i Školom za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split te softverskom tvrtkom Evolva d.o.o. provodi projekt vrijedan gotovo 2,2 milijuna kuna koji je predstavljen u Županijskoj palači u Varaždinu.

Riječ je o projektu "Interdisciplinarni kurikulum srednjih strukovnih škola" koji je u stopostotnom iznosu financiran od strane EU, gdje će učenici u Srednjoj školi M. A. Reljkovića proizvesti stvaran proizvod od voća ili povrća, učenici Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju kreirati će njegov vizualni identitet, a učenici Gospodarske škole Varaždin obraditi će ga za plasman na tržište uz pomoć ERP sustava i time zaokružiti cijeli poduzetnički proces.

Osim što će se provedbom projekta u novoj školskoj godini u partnerskim strukovnim školama uvesti tri nova fakultativna predmeta, u nastavi Vježbeničke tvrtke uvesti će se metoda učenja upotrebom ERP sustava kojeg će razviti partnersko sofversko poduzeće EVOLVA d.o.o.

-Gospodarska škola se odlučila uči u ovaj projekt jer je smatrala da hrvatskom školstvu treba određena promjena. Ovaj projekt pridonosi toj promjeni na način da se uvode novi fakultativni predmeti koji će zaokružiti jedan poduzetnički proces, odnosno učenici će naučiti kroz te fakultativne predmete, gradivo koje će im kasnije omogućiti samozapošljavanje ili zapošljavanje na tržištu rada – istaknuo je Saša Pokos, voditelj projekta te nadodao da su svi ciljevi ostvareni te im je intencija da ERP sustav plasiraju u ostale strukovne škole.

-Naš projekt povezao je tri srednje škole različitih profila. Mi smo zadovoljni ovim rezultatima i mislimo da su škole odradile veliki zalogaj, da su unaprijedile svoje kurikulume u svojim zanimanjima te će naši učenici imati veliki benefit od ovog projekta – istaknula je Katica Kalogjera Novak, ravnateljica Gospodarske škole Varaždin te nadodala kao je ovo jedan od četiri EU projekta koje provode ove školske godine. Na dva su projekta nositelji, a na dva parteniri te je ukupno škola izdvojila oko četiri milijuna kuna.

Osim predstavnika nositelja i partnera u projektu na predstavljanju rezultata projekta bio je i Alen Kišić, zamjenik župana te gosti iz Ministarstva obrazovanja znanosti i športa Republike Hrvatske i Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci