Gornji Kneginec, Beretinec, Sveti Ilija i Vidovec osnovali Turističku zajednicu Varaždinski bregi Foto: Općina Gornji Kneginec

Gornji Kneginec, Beretinec, Sveti Ilija i Vidovec osnovali Turističku zajednicu Varaždinski bregi

Varaždinske vijesti | 6.7.2022. u 11:41h | Objavljeno u Društvo

U utorak, 5. srpnja održana je osnivačka skupština Turističke zajednice "Varaždinski bregi". Nova Turistička zajednica osnovana je za područje općina Gornji Kneginec, Beretinec, Sveti Ilija i Vidovec te je pravni sljedbenik Turističke zajednice Općine Gornji Kneginec koja upisom nove zajednice u Upisnik ministarstva prestaje postojati.

Na osnivačkoj skupštini izabrano je Turističko vijeće u sastavu Dražen Perši, Dražen Jambriško, Igor Furjan, Hrvoje Kapeš, Jasenka Vidić, Dean Hrastić, Nikola Biškup i Krunoslav Bistrović. Sukladno zakonskim odredbama i statutu na koji je prethodnu suglasnost dalo Ministarstvo turizma i sporta, na dužnosti predsjednika Turističke zajednice u intervalima po godinu dana izmjenivati će se načelnici općina za čije područje je osnovana turistička zajednica.

tz_varazdinski_bregi_05072022_3.jpg

Prema abecednom redu naziva općina, prvu godinu mandat predsjednika obnašati će Nikola Žganec, načelnik Općine Beretinec.

- Turistička zajednica "Varaždinski bregi" znači novi zamašnjak razvoju turizma na ovom području. Ovako okrupnjenom turističkom zajednicom želi se omogućiti razvoj turistički prepoznatljivih proizvoda koji proizlaze iz tradicijskih i prirodnih resursa područja četiri općine - istaknuto je ovom prilikom.

tz_varazdinski_bregi_05072022_4.jpg

Na području četiri općine tijekom 2020. godine zabilježeno je ukupno 5.763 noćenja turista, dok je tijekom 2021. godine bilo 11.343 noćenja, pri čemu prednjači područje Općine Gornji Kneginec s ostvarenih 7.428 noćenja. Kroz zajednički nastup na tržištu kao i stvaranje novih turističkih sadržaja želi se postići još uspješniji razvoj turizma obzirom da sve četiri općine imaju zajedničku povijest, gastronomiju, tradiciju i kompatibilnu turističku ponudu.

Uz načelnike općina Gorana Kaniški, Brunu Hranića i Nikolu Žganeca, osnivačkoj skupštini nazočila je i zamjenica župana Silvija Zagorec koja je nazočne pozdravila u ime župana Anđelka Stričaka i u svoje osobno ime.

tz_varazdinski_bregi_05072022_2.jpg

- Ovo udruživanje, koje objedinjava prostor četiri općine, Gornjeg Kneginca, Svetog Ilije, Beretinca i Vidovca, je jedan dodatni zamašnjak razvoju turizma u našoj županiji, a osim racionalnijeg korištenja ljudskih, financijskih i prostornih resursa u turizmu, stvoriti će se zajednička politika turističkog razvoja na ovom prostoru, poštujući potrebe i posebnosti svake spomenute općine. Ono što je također važno, osnivanjem ove turističke zajednice omogućiti će se razvoj turističkih prepoznatljivih proizvoda koji proizlaze iz tradicijskih i prirodnih resursa Gornjeg Kneginca, Svete Ilije, Beretinca i Vidovca. Sigurna sam da će se ovim ujedinjavanjem stvoriti svi uvjeti da područje Turističke zajednice Varaždinski bregi postane destinacija poželjna za dolazak mnogih posjetitelja, destinacija za odmor i uživanje, za aktivni odmor, destinacija za obitelji, ali i gastro doživljaj. Jamac tome su svakako kulturna baština, prirodne ljepote ali i zajednička povijest, gastronomija i tradicija koje povezuju ove četiri općine. Želim vam puno uspjeha na tržištu kao i u stvaranju novih turističkih sadržaja, a sve u svrhu uspješnijeg razvoja turizma u Varaždinskoj županiji koja će vam biti podrška u realizaciji vaših aktivnosti - istaknula je Zagorec.

tz_varazdinski_bregi_05072022_5.jpg

tz_varazdinski_bregi_05072022_6.jpg

tz_varazdinski_bregi_05072022_7.jpg

tz_varazdinski_bregi_05072022_1.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci