Goran Šincek iz Cestice dobitnik državne stipendije za građevinarstvo Foto: HKIG

Goran Šincek iz Cestice dobitnik državne stipendije za građevinarstvo

Varaždinske vijesti | 21.1.2020. u 18:44h | Objavljeno u Društvo

Predsjednica Hrvatske komore inženjera građevinarstva, Nina Dražin Lovrec, je prošlog tjedna potpisala ugovore o dodjeli stipendije za osmero studenata građevinskih studija u Republici Hrvatskoj za tekuću akademsku godinu 2019./2020. Svakom stipendistu/stici dodijeljena je stipendija u iznosu od 12 tisuća kuna, u isplatama od 1000 kn mjesečno, a među dobitnicima za stipendiju je i Goran Šincek iz Cestice.

- Student sam druge godine, a u budućnosti se vidim u projektiranju. Ova nagrada, osim kao financijska potpora, znači mi jer je i priznanje mom dosadašnjem radu i trudu - rekao je Šincek koji je bio drugi na listi prijavljenih za dobivanje stipendije.

Natječaj za dodjelu stipendija raspisan je u studenom 2019., a za dodjelu stipendije mogli su se natjecati studenti druge godine diplomskih građevinskih studija ili specijalističkih diplomskih stručnih građevinskih studija koji ispunjavaju uvjete da su državljani RH, da imaju status redovitog studenta na građevinskim studijima u Hrvatskoj te uspjeh u studiju.

Na natječaj je pristiglo 15 prijava, a stipendije su dodijeljene na temelju bodova ostvarenih prema kriterijima općeg uspjeha u studiju te temeljem znanstveno-stručnih i drugih odgovarajućih radova u struci tijekom studija.