Glumac varaždinskog HNK Stojan Matavulj dobitnik nagrade na Mostar Film Festivalu Foto: VV arhiva

Glumac varaždinskog HNK Stojan Matavulj dobitnik nagrade na Mostar Film Festivalu

Varaždinske vijesti | 16.11.2022. u 21:40h | Objavljeno u Društvo

Član glumačkog ansambla varaždinskog kazališta Stojan Matavulj dobitnik je nagrade za najbolju glavnu mušku ulogu na Mostar Film Festivalu.

Matavulj je nagradu dobio za ulogu u dugometražnom filmu "Zbornica" redateljice i scenaristice Sonje Tarokić, u kojem tumači "problematičnog profesora povijesti".

U istom filmu glumi i Nives Ivanković, koja je na Mostar Film Festivalu osvojila nagradu za najbolju epizodnu žensku ulogu.

Osim njih, nagrade su osvojili i Faketa Salihbegović-Avdagić za film "Švedsko srce moje majke" (Najbolja glavna ženska uloga) te Mirsad Tuka za film "Praznik praznine" (Nagrada za epizodnu mušku ulogu). Stručni žiri u sastavu: Dejan Dabić, predsjednik, Anila Gajević i Branka Bešević Gajić ujedno je dodijelio i specijalno priznanje Dejanu Aćimoviću za ulogu u filmu "Divljaci"

Dodjelom nagrada "Stablo ljubavi" najboljim glumcima u utorak 15. studenoga ujedno je svečano zatvoren 16. Mostar film festival. U petodnevnom izdanju prikazano je 12 filmova natjecateljskog dijela programa, 6 dokumentarnog, 10 studentskog programa te 3 kratka filma.