Glazbena avantura Jelene Štefanić u Italiji: s tenorom Crescom snimila prvu pop pjesmu Foto: Ilustracija

Glazbena avantura Jelene Štefanić u Italiji: s tenorom Crescom snimila prvu pop pjesmu

Julijana Marčec | 31.7.2023. u 15:00h | Objavljeno u Društvo

Nakon uspješne turneje po Meksiku te malog, ali slatkog koncerta u Varaždinskom Toplicama, hrvatska sopranistica Jelena Štefanić otputovala je u Italiju gdje je snimila duet s poznatim talijanskim tenorom Robertom Crescom. Iako su dosada dijelili pozornicu i u Italiji i u Hrvatskoj, sopranistica i tenor prvi su put snimili duet otpjevavši pjesmu “Il ricordo di te (io ci saro)”.

- Sredinom srpnja predstavljena je na talijanskoj televiziji moja prva pop pjesma koju sam otpjevala u duetu s talijanskim tenorom Robertom Crescom, a uskoro će premijerno biti predstavljen i videospot koji smo snimili - rekla je Štefanić koja je nakon Rima ponovno u Varaždinskim Toplicama, pa u Varaždinu radi kao mentor u Hrvatskoj opernoj akademiji, koju je osnovao renomirani operni pjevač i solist Berlinske državne opere David Oštrek, rođeni Novomarofčanin.

Poziv za duet ova ugledna operna pjevačica dobila je još u prosincu prošle godine pa je nakon što je odslušala demo snimku taj poziv rado i prihvatila. S obzirom da je na pozornici još kao djevojčica nastupila i na Turbo Limach Showu jako ju je razveselio taj “izlet” u nešto nepoznato i drugačije.

- Jako mi se dopao tekst koji govori o prijateljstvu i ljubavi dvoje prijatelja iz školskih klupa za koji je skladbu napisao Alessandro Massa. Pjesma je pjevna, brzo ulazi u uho i jako me veseli što sam se upustila u ovu glazbenu avanturu - rekla je toplička sopranistica dodavši kako su već nakon predstavljanja na talijanskoj televiziji reakcije i publike i kritike bile odlične...

Što naša poznata sopranistica kaže o svojoj talijanskoj avanturi i gdje će zapjevati u rujnu, pročitajte u novom broju Varaždinca...