Glazba srca mog: Mjuzikl u čast 190. obljetnice Glazbene škole u Varaždinu Foto: Glazbena škola u Varaždinu

Glazba srca mog: Mjuzikl u čast 190. obljetnice Glazbene škole u Varaždinu

Varaždinske vijesti | 26.11.2018. u 08:23h | Objavljeno u Društvo

U Glazbenoj školi priprema se nešto nesvakidašnje. Ravnateljica škole odlučila je u školu dovesti čuvenog glazbenog umjetnika koji će u školi postaviti mjuzikl. Svi su se učenici spremno prijavili na audiciju i tako započinje priča o Sari, Lukasu, Filipu, Dini i njihovim prijateljima.

Ovako bi se u kratkim crtama mogao opisati početak mjuzikla "Glazba srca mog", nastalog u koprodukciji Glazbene škole u Varaždinu i Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu. Mjuzikl bivšeg učenika Glazbene škole, skladatelja Ivana Josipa Skendera, posvećen je 190. obljetnici Glazbene škole u Varaždinu. Režiju mjuzikla čija se premijera očekuje 30. studenoga, s početkom u 19:30 sati, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu, potpisuje Marina Pejnović, a libreto Marijana Nola.

U petak nas tako očekuje svjetska premijera mjuzikla na kojem su mladi glazbenici, učenici Glazbene škole u Varaždinu, vrijedno radili proteklih mjeseci. Barbara Rocco i Robert Plemić iz varaždinskog kazališta te Ivan Čuić iz Kazališta Komedija iskusniji su dio glumačke postave mjuzikla, koji su talentiranim učenicima Glazbene škole u Varaždinu svojim savjetima pomogli u svakodnevnim probama i pripremama za mjuzikl.

Glazba_srca_mog_proba_2.JPG

Glazba_srca_mog_proba_1.JPG

Glazba_srca_mog_plakat.jpg