Bruno Kosmačin s Prve gimnazije Varaždin pozvan na Hrvatsku informatičku olimpijadu

VV | 10.5.2022. u 20:00h | Objavljeno u Društvo

Od 3. do 6. svibnja u Vodicama je održano Državno natjecanje iz informatike na kojem je sudjelovalo troje učenika Prve gimnazije Varaždin.

I ove je godine konkurencija bila izuzetno jaka. Antun Kralj je u kategoriji Algoritmi za 1. razrede osvojio osmo mjesto (mentor Bojan Banić). U istoj kategoriji, Bruno Kosmačin je u konkurenciji 2. razreda osvojio drugo mjesto (mentor Bojan Banić), a Viktor Pijanec u konkurenciji 4. razreda 12. mjesto (mentor Vladimir Mikac). Viktor je bio jedan od rijetkih učenika srednjih škola koji je na Državno natjecanje pozvan u dvije kategorije natjecanja, pa je tako u kategoriji Osnove informatike za prirodoslovno-matematičke gimnazije u izuzetno jakoj konkurenciji osvojio četvrto mjesto. Bruno je jedini osvajač jednog od prva tri mjesta u svim razredima kategorije Algoritmi za srednje škole koji nije iz grada Zagreba. Sukladno rezultatima jedan je od ukupno 22 srednjoškolca iz cijele Hrvatske pozvanih na Hrvatsku informatičku olimpijadu, koja će se održati u Zagrebu 29. svibnja.

- Rezultat je to iznimnog rada učenika, ali i njihovih mentora u školi i Centru izvrsnosti. Bruno i Viktor ujedno su i polaznici Centra izvrsnosti iz informatike za srednje škole Varaždinske županije kao sastavnice European Talent Centra Hrvatska. Svo troje učenika, uz još 12 učenika naše škole, primili su poziv na finale American Computer Science League natjecanje koje će se i ove godine održati online i na koje su se učenici plasirali kroz natjecanje u četiri kvalifikacijska kola organizirana online, uz posebne pripreme u školi. Čestitamo učenicima, njihovim mentorima i želimo im sreću na All Star ACSL, a Bruniju i na HIO - poručuju s Prve gimnazije Varaždin.