GDCK Varaždin: Bespovratna sredstva za projekt Pruži potporu u lokalnoj zajednici 3 Foto: GDCK Varaždin/Facebook

GDCK Varaždin: Bespovratna sredstva za projekt Pruži potporu u lokalnoj zajednici 3

vv | 22.12.2022. u 18:30h | Objavljeno u Društvo
Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin potpisalo je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava (Kodni broj: UP.02.1.1.16.0467 ) sa Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje za provedbu projekta „Pruži pomoć u lokalnoj zajednici 3“. Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Varaždin, Centar za socijalnu skrb Varaždin, Grad Varaždin i Općine Vidovec, Beretinec, Jalžabet, Trnovec Bartolovečki i Sveti Ilija.
Projekt u vrijednosti 589.300,00 kn u potpunosti se financira sredstvima osiguranim iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%).
U sklopu projekta planirano je zapošljavanje ukupno 12 nezaposlenih žena koje će pružati uslugu pomoći i podrške za 72 korisnika. Vrijeme trajanja projekta je ukupno 8 mjeseci od čega provedba na terenu kojom se pruža pomoć i podrška starijim i nemoćnim osobama traje 6 mjeseci.
GDCK Varaždin započinje s pripremnim radnjama oko provedbe projekta (izrada dokumentacije, natječaja za zapošljavanje i dr.) tako da će rad na terenu i pružanje usluge korisnicima započeti 1. veljače 2023. godine.
Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci